Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Dānijas geji un lesbietes drīz varēs laulāties baznīcā

Dānijā homoseksuāliem pāriem drīz būs iespējams reģistrēt savu laulību valsts evaņģēliski luteriskajā baznīcā, trešdien paziņojusi Dzimumu līdztiesības un baznīcu lietu ministrija.

"Dānijas valdība ir nolēmusi, ka viendzimuma pāriem jāatļauj precēties baznīcā uz vienlīdzīgiem nosacījumiem kā heteroseksuāliem pāriem," teikts ministrijas paziņojumā.

Drīzumā ministrija gatavojas iesniegt likumprojektu parlamentam šajā jautājumā. "Mēs ceram nosvinēt pirmo laulību jau nākamajā vasarā," aģentūrai AFP paziņoja kāda protestantu baznīcas oficiālā laikraksta žurnāliste, kura pieļāva, ka balsojums parlamentā un likuma ieviešana varētu prasīt aptuveni sešus mēnešus.

"Visiem evaņģēliski luteriskās baznīcas biedriem Dānijā jābūt iespējai precēties baznīcā, neskatoties uz viņu seksuālo orientāciju," teikts ministrijas paziņojumā.

1989.gada 1.oktobrī Dānija kļuva par pirmo valsti pasaulē, kura atļāva viendzimuma pāriem dibināt civilās savienības, kas faktiski devušas homoseksuāliem pāriem tādas pašas tiesības kā heteroseksuāliem pāriem, izņemot tiesības uz reliģisku kāzu ceremoniju.

Kopš 1997.gada baznīca Dānijā piedāvā gejiem un lesbietēm baznīcas svētību viņu savienībām, bet ne kāzu ceremoniju, un baznīcu grāmatās viņi kā laulāti pāri netiek reģistrēti.

Tiesa, jaunā iecere paredz, ka katram mācītājiem būs individuālas tiesības izvēlēties, vai laulāt homoseksuālus pārus vai ne, intervijā AFP norādīja baznīcas laikraksta žurnāliste.

Dānijas evaņģēliski luteriskās baznīcas tīmekļa vietne vēsta, ka šā gada 1.janvārī pie baznīcas piederējuši 4,5 miljoni cilvēku.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits