Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Divos sprādzienos Bagdādē nogalināti vismaz 126 cilvēki (papildināts 20:40)

Divos sprādzienos Bagdādē svētdien nogalināti vismaz 126 cilvēki un ievainoti vēl 200, paziņojuši policijas pārstāvji un mediķi, vēsta CNN.

Mīnētas automašīnas sprādziens ap pusnakti nograndis galvaspilsētas Karradas rajonā, kur atrodas daudz veikalu un restorānu, prasot 78 cilvēku dzīvības un ievainojot vēl 160. Ielas tobrīd bija pilnas ļaužu, kuri pēc tumsas iestāšanās bija devušies iepirkties pirms svētkiem, kas noslēdz musulmaņu gavēņa mēnesi. Kā vēsta CNN, terora aktos bojā gājuši 25 bērni.

Sprādziens izraisīja nopietnu ugunsgrēku tuvējās mājās, ko nebija izdevies apdzēst līdz pat rīta gaismai.

Atbildību par šo terora aktu internetā publicētā paziņojumā uzņēmies grupējums Islāma valsts, uzsverot, ka tas bijis vērsts pret šiītiem. Šo apgalvojumu nav iespējams pārbaudīt no neatkarīgiem avotiem.

Dažas stundas pēc sprādziena nelaimes vietu apmeklēja Irākas premjerministrs Haiders al Abadi. Kā liecina videoieraksti sociālajos medijos, pūlis sagaidījis premjeru ar sašutuma saucieniem.

Otrs sprādziens noticis Bagdādes austrumdaļā. Pašdarināta spridzekļa eksplozijā nogalināti pieci un ievainoti 16 cilvēki. Par šo sprādzienu atbildību neviens nav uzņēmies.

Abi sprādzieni sarīkoti tikai nedēļu pēc tam, kad Irākas spēki paziņoja, ka pilnībā atkarojuši Islāma valstij Fallūdžu. Grupējums joprojām kontrolē Irākas otro lielāko pilsētu Mosulu.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits