Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ēģipte: Izraēla pamiera dēļ nav uzsākusi plašu operāciju pret Gazu

Pateicoties pamieram, kas ar Ēģiptes starpniecību panākts Izraēlas un Gazas joslas starpā, izdevies novērst, ka Izraēla pret palestīniešu Vidusjūras piekrastes teritoriju uzsāk plašu militāru operāciju, otrdien apliecināja Ēģiptes vēstnieks palestīniešu pašpārvaldē Jasers Otmans.

"Ēģiptes pēdējo dienu pūliņu rezultāts ir tas, ka ir novērsta plaša Izraēlas militārā operācija pret Gazu," sacīja vēstnieks. "Centieni tiek turpināti, lai izbeigtu pamiera pārkāpumus."

Pēc tam, kad dažu dienu laikā no Gazas joslas tika izšauti vairāki desmiti raķešu un Izraēlas kara aviācija bija veikusi vairākus uzlidojumus, Gazas kaujinieki pirmdien apliecināja, ka ir uzticīgi noslēgtajam pamieram. Konflikta eskalācijā nogalināti 12 palestīnieši un viens izraēlietis.

Neraugoties uz vienošanos par uguns pārtraukšanu, arī pirmdien Izraēlā trāpīja vairākas no Gazas joslas izšautas raķetes, tomēr vēstnieks tagad pauda pārliecību, ka pamiers tiks ievērots.

"Ņemot vērā vairākās sarunās pausto, Ēģiptei radusies pārliecība, ka visi palestīniešu grupējumi vēlas atjaunot pamieru, lai aizsargātu palestīniešu dzīvības un īpašumus, un liegtu Izraēlai jelkādus aizbildinājumus," norādīja Otmans.

Kā apliecināja Izraēlas aizsardzības jomas amatpersonas, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, armija piekritusi Ēģiptei un apņēmusies vismaz līdz pusnaktij izturēties savaldīgi.

Tomēr, ja palestīnieši no jauna atklās uguni, prettriecieni būs jaudīgāki un ātrāki nekā līdzšinējie Izraēlas uzbrukumi, norādīja amatpersonas, šo domu tālāk neizvēršot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits