Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Eksperti: Zemās naftas cenas var likt Ziemeļjūrā slēgt 140 naftas ieguves laukus

 Zemās naftas cenas pasaules tirgū nākamo piecu gadu laikā var likt britu Ziemeļjūrā slēgt aptuveni 140 naftas ieguves laukus, liecina trešdien publiskotais enerģētikas izpētes organizācijas Wood Mackenzie ziņojums.

Organizācija prognozē, ka šāds skaits naftas ieguves lauku kļūtu ekonomiski neizdevīgi, pat ja Brent jēlnaftas cena atgrieztos līdz aptuveni 85 dolāriem par barelu, salīdzinot ar pašreizējo līmeni aptuveni 50 dolāru par barelu apmērā.

"Augstās naftas cenas no 2011.gada līdz 2014.gadam nodrošinājušas operatoriem iespēju pagarināt naftas ieguves lauku darbības mūžu un atlikt ekspluatācijas pārtraukšanu, taču pašreizējais zemais naftas cenu līmenis radījis atklāsmi, ka tas nevar turpināties bezgalīgi," skaidro Wood Mackenzie.

Naftas cenu kritums kopš 2014.gada jūnija par aptuveni 60% jo sevišķi negatīvi ietekmējis novecojošos naftas ieguves laukus un platformas Ziemeļjūrā.

"Šie lauki, kuru ekspluatācija, visticamāk, tiks pārtraukta, ir ekonomiski neizdevīgi bez augstām naftas cenām, lai attaisnotu pieaugošās apkopes izmaksas un ieguves apjoma kritumu, kas nespēj atbalstīt augstās darbības izmaksas," norāda Wood Mackenzie.

Vienlaikus organizācija brīdina, ka zemo naftas cenu dēļ nākamo piecu gadu laikā Ziemeļjūrā varētu tikt aizkavēta vai pat atcelta 38 jaunu naftas ieguves lauku darbības sākšana.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits