Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

FOTO: Berluskoni par mata tiesu iztur neuzticības balsojumu

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni otrdien par mata tiesu izturēja uzticības balsojumu. Balsojumā apakšpalātā neuzticību premjeram izteica 311 deputāti, valdību atbalstīja tikai par trim deputātiem vairāk.Mazliet labāk S.Berluskoni veicās iepriekš augšpalātā notikušajā balsojumā, kur valdību atbalstīja 163 Senāta pārstāvji, bet neuzticību izteica 135 senatori.

Lai gan S.Berluskoni izdevies saglabāt premjera amatu, ar viņa vadītās valdības darbu ir nemierā sabiedrība. Otrdien visā valstī ielās izgāja tūkstošiem studentu, strādnieku un valdības oponentu, lai protestētu pret S.Berluskoni valdību un pieprasītu premjera nomaiņu. Vairākās pilsētās izcēlās sadursmes starp protestētājiem un policiju. Lai aizstāvētu sevi pirms nozīmīgā balsojuma S.Berluskoni pirmdien uzrunāja parlamentāriešus, sakot, ka viņa atlaišana var iedragāt Itālijas stabilitāti laikā, kad tā cīnās ar ekonomisko krīzi. "Ir neprāts ierosināt krīzi bez redzamiem risinājumiem," todien teica S.Berluskoni.Valstī politiskā nestabilitāte sākās jūlijā, kad Pārstāvju palātas jeb parlamenta apakšpalātas spīkers Džanfranko Fini un vēl aptuveni 30 parlamentāriešu paziņoja par aiziešanu no valdošās partijas Il Popolo Della Liberta (PDL). Šķelšanos izraisīja ilgstošās domstarpības starp 74 gadus veco S.Berluskoni un 58 gadus veco D.Fini. Tieši tādēļ PDL un pret imigrantiem noskaņotās partijas Ziemeļu līga veidotā koalīcija ir zaudējusi pārliecinošo vairākumu apakšpalātā.Uzticības balsojumu apakšpalātā ierosināja D.Fini pārstāvētais spēks, kuram nav pieņemama S.Berluskoni saistība ar korupcijas un seksa skandāliem, tas arī uzskata, ka valdība nedara pietiekami, lai valsts straujāk atkoptos no krīzes. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits