Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Indijā policijas un protestētāju sadursmēs 24 bojāgājušie

Indijas ziemeļos Utarpradēšas štata Mathuras pilsētā ceturtdienas vakarā izcēlās sadursmes starp protestētājiem un policiju, kurās gājuši bojā vismaz 24 cilvēki, piektdien paziņoja policija.

Policija mēģināja padzīt tūkstošiem protestētāju, kas nelegāli izveidojuši apmetni uz valdībai piederoša zemesgabala pilsētas centrā, bet šie mēģinājumi beidzās ar asinsizliešanu, kad cilvēki no koku galotnēm atklāja uguni, uz ko policija reaģēja ar pretuguni.

Vairāk nekā 370 cilvēku tika aizturēti par piedalīšanos šajā vardarbībā. Tās laikā eksplodēja gāzes baloni, kurus skvoteri bija izmantojuši ēdiena gatavošanai, un izcēlās ugunsgrēks, kurā gāja bojā 11 cilvēki.

Starp sadursmēs bojā gājušajiem ir divi policisti, kas tika nošauti. Sadursmēs arī ievainoti vairāk nekā 100 cilvēku, tostarp 23 policisti, kas hospitalizēti ar šautiem un citu veidu ievainojumiem.

Konfrontācija attīstījās apmēram divus gadus, kuru laikā tūkstošiem protestētāju ieņēma 108 hektārus lielu valdības zemesgabalu un pieprasīja, lai varasiestādes tur izveidotu infrastruktūru, kā arī nodrošinātu benzīnu ar lielām cenas atlaidēm.

Aprīlī Allahābādas Augstā tiesa pieprasīja atbrīvot šo zemesgabalu. Kad protestētāji atteicās to darīt, policija saņēma tiesas rīkojumu par izlikšanu un ceturtdien nosūtīja policistu grupu uz šo apmetni.

Protestētāji sapulcējās, lai pretotos izlikšanai, un apmēram 100 no viņiem vardarbīgi uzbruka policistiem. Daži atklāja uguni no koku galotnēm, bet citi meta akmeņus un ar koka mietiem uzbruka policistiem, paziņoja štata policijas ģenerāldirektors Džaveds Ahmeds.

Lai padzītu skvoterus, tika nosūtīti papildspēki - apmēram 500 policistu. Tika konfiscētas vairāk nekā 170 šautenes un 40 pašdarināti revolveri, un policija piektdien turpināja meklēt citus ieročus un aizdomās turētos.

Protestētāji dēvēja sevi par daļu no neatkarības spēkiem, kuriem esot rādījis paraugu viens no Indijas neatkarības cīņu līderiem Subhašs Čandra Bose. Bose pazuda bez vēsts 1945.gadā militāras operācijas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Islandē sācies vulkāna izvirdums

Islandes dienvidrietumos trešdien, izplūstot sarkanām lavas straumēm, atkal izvirdis vulkāns, un vulkāna aktivizēšanās dēļ no populārā Zilās lagūnas ģeotermālā kūrorta evakuēti cilvēki.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits