Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Jemenas prezidents sola tuvāko dienu laikā atkāpties no amata

Plašo protestu pārņemtās Jemenas prezidents Ali Abdulla Salehs sestdien solīja "tuvāko dienu" laikā atkāpties no amata. "Es nevēlos varu un tuvāko dienu laikā es no tās atteikšos," televīzijā pārraidītajā uzrunā sacīja Salehs.

Vienlaikus viņš brīdināja, ka varas groži netiks nodoti viņa oponentiem, kuri jau vairāk nekā astoņus mēnešus valstī rīko vērienīgas demonstrācijas pret valdošo režīmu.

Ir nepieļaujami "ļaut viņiem (opozīcijai) iznīcināt valsti," kamēr ir "patiesi cilvēki, gan no militārām aprindām, gan civiliedzīvotāji," kuri ir spējīgi pārvaldīt Jemenu.

Salehs solīja arī tuvāko dienu laikā sasaukt parlamenta sēdi. "Tuvākajās dienās mēs atkal tiksimies, lai atklāti izskaidrotu tautai patiesību un situācijas attīstību," sacīja Salehs, kurš Jemenā valda jau 33 gadus.

Tikmēr šā gada Nobela Miera prēmijas laureāte sieviešu tiesību aizstāve Tavakula Karmana norāda, ka šādiem Saleha solījumiem nevar ticēt un protesti turpināsies. "Mēs neticam šim cilvēkam, un, ja viņš vēlas atkāpties, labi, tas attiecas uz viņu," televīzijai "Al-Jazeera" skaidroja aktīviste. "Viņam ir jānodod varas groži; viņam ir jāatdod vara, ko viņš nozadzis no revolucionārās tautas, no revolucionārās varas. Mēs viņam neticam." "Mēs turpināsim savu miermīlīgo revolūciju," piebilda Karmana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits