Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kadafi dēls: Lībijas valdība noslēgusi aliansi ar islāmistiem

Lībijas līdera Muamara Kadafi dēls Saifs al Islāms paziņojis, ka viņa tēva valdība vienojusies par aliansi ar islāmistiem no nemiernieku rindām. Tomēr opozīcijas garīgais līderis Ali Sallabi noliedz, ka būtu panākta šāda vienošanās, raksta The New York Times.

Intervijā laikrakstam Saifs al Islāms paziņojis, ka vienošanās noslēgta ar mērķi atbrīvoties no nemierniekiem, kas orientēti uz liberālām vērtībām. "Mēs liksim viņiem bēgt vai arī nogalināsim viņus," paziņoja Kadafi dēls, piebilstot, "mēs to izdarīsim kopā". Viņš arī prognozēja, ka Lībija valsts un reliģijas attiecību ziņā drīzumā kļūs līdzīga Saūda Arābijai vai Irānai, kas, viņaprāt, nekādi neapdraud valsts labklājību.

Kas attiecas uz neseno nemiernieku spēku virspavēlnieka Abdela Fataha Junisa nogalināšanu, tad Saifs al Islāms uzskata, ka tā ir tieši islāmistu roku darbs. Pēc viņa vārdiem, radikālajiem musulmaņiem vienkārši apnicis, ka Juniss un liberāļi ieguvuši pilnīgu kontroli pār dumpinieku spēkiem. Intervijas gaitā Kadafi dēls vairākkārt nosauca islāmistus par "teroristiem" un uzsvēra viņu darbību "asiņaino" raksturu. Tomēr Lībijas varas iestādēm "nākas ar viņiem sadarboties", jo radikāļi pārstāv "reālu spēku", viņš uzsvēris.

Kafafi dēls apgalvoja, ka no islāmistu puses sarunās piedalījies A. Sallabi. Pēdējais laikrakstam atzinis, ka kontaktējies ar M. Kadafi valdību, tomēr noliedzis informāciju par alianses noslēgšanu. Pēc A. Sallabi vārdiem, viņš joprojām atbalsta opozīcijas līderu ieceri izveidot demokrātisku Lībiju bez M. Kadafi.

Jāpiebilst, ka kopš pilsoņu kara Lībijā sākuma vairākkārt izskanējušas ziņas, ka starp nemierniekiem ir liels skaits islāmistu, tostarp arī Al Qaeda piekritēji. Šo ziņu dēļ šī gada aprīlī nemiernieku valdības pārstāvis Ali Audžali nāca klajā ar īpašu paziņojumu, kurā kategoriski noliedza islāma radikāļu esamību opozīcijas rindās. Vienlaikus A. Audžali neizslēdza iespēju, ka radikāļi parādīsies, ja rietumvalstis nesniegs atbalstu nemierniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits