Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Kenedija darbam 50 gadu senā pagātnē tagad var sekot Twitter

Atzīmējot šāvēja nogalinātā ASV prezidenta Džona Ficdžeralda Kenedija inaugurācijas 50. gadadienu, amerikāņi īpašos pasākumos pieminēja savu traģiski bojāgājušo vadītāju, kurš iedvesmojis tautu un stiprinājis tās ticību valstij.

Īpašu akciju sākusi Dž. F. Kenedija vārdā nosauktā bibliotēka Bostonā. Tā ik dienu sociālā mikrobloga vietnē Twitter atspoguļos viņa prezidentūras dienas. Kontā @Kennedy1961 galvenokārt būs paša Dž. F. Kenedija pausti vārdi vai arī viņa darbības skaidrojumi. Tā kā ierobežotais 140 zīmju formāts neļauj izpausties pilnībā, ziņojumus papildinās saites uz digitalizētajām foto un video liecībām no prezidenta nedaudz vairāk nekā tūkstoš valdīšanas dienām.

«Mēs izmantojam brīnišķīgo Kenedija bibliotēkas arhīvu, lai parādītu to, kas toreiz notika,» bibliotēkas pārstāves Reičelas Dejas teikto citējis BBC.

Šogad 20. janvārī - dienā, kad prezidents nāca pie varas pirms 50 gadiem, - šo Twitter kontu rotāja inaugurācijas runas fragments, kas kļuvis par leģendāru: «Neprasi, ko tava valsts tev var dot, prasi, ko tu pats vari darīt savas valsts labā.»

Oficiālo piemiņas pasākumu ceturtdienas vakarā atklāja ASV prezidents Baraks Obama, godinot ASV leģendārā valstsvīra aprauto dzīvi un uzsverot, ka pirms pusgadsimita izskanējusī runa vēl aizvien iedvesmo pilsoņus un norāda virzienu, kurp doties tālāk, informējis ABC News.

«Viņš lika pārdomāt jēdzienu, ko nozīmē būt pilsonim, - ikvienam ir jāsniedz ieguldījums, un ikvienam ir kas jādod pretim savai valstij, kas mūsu labā ir darījusi tik daudz,» atceres pasākumā sacīja Dž. F. Kenedija meita Karolīna Kenedija.

Piecdesmit gadus pēc Dž. F. Kenedija nākšanas pie varas, Kenediju klana vara Vašingtonā ir izsīkusi. Pirmo reizi pēdējo 63 gadu laikā neviens no Kenediju ģimenes locekļiem kopš pagājušā mēneša vairs nedarbojas augstākajos vēlētajos amatos.

ASV 35. prezidents Dž. F. Kenedijs sāka pildīt amatu 1961. gada 20. janvārī. Tomēr neilgi pēc savas tūkstošās valdīšanas dienas viņš tika noslepkavots atentāta laikā Dalasā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits