Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +22 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Kuģa Costa Concordia kapteinis jau 2010.gadā izraisījis avāriju

Pie Itālijas krastiem 13.janvārī notikusī kruīza kuģa Costa Concordia avārija nav pirmā, ko izraisījis kapteinis Frančesko Sketīno, liecina piektdien atklātībā nonākusī izmeklēšanas informācija.

Kā vēsta laikraksts La Stampa, 2010.gada jūnijā Sketīno Varnemindes ostā Vācijā vadījis kuģi ar ātrumu 7,7 līdz 7,9 mezgli, nodarot bojājumus kruīza kuģim Aida Blu. Tolaik Sketīno bija kuģa Costa Atlantica kapteinis. Costa Atlantica pieder tai pašai kuģniecībai, kuras sastāvā kuģoja arī Costa Concordia.

Pret Sketīno un viņa vecāko palīgu Čiro Ambrozio sākta izmeklēšana par bīstamu kuģa vadīšanu, kuģa pamešanu pirms pasažieru izglābšanas, nogalināšanu aiz neuzmanības saistībā ar Costa Concordia avāriju. Par šīm apsūdzībām kapteinim var piespriest līdz pat 15 gadu cietumsodu. Patlaban Sketīno atrodas mājas arestā savās mājās netālu no Neapoles.

Jau ziņots, ka 13.janvāra vakarā pie Džiljo salas Toskānā Vidusjūras kruīza kuģis Costa Concordia uzskrēja zemūdens klintij. Avārijas brīdī uz kuģa atradās vairāk nekā 4200 cilvēki, no kuriem katastrofā gāja bojā 32.

Sketīno nopratināšanas atšifrējumi, kas nopludināti medijos, liecina, ka viņš izmeklētājiem apgalvojis, ka kuģa operators Costa Crociere bijis informēts par katastrofas apmēriem. Savukārt kompānija apgalvo, ka Sketīno ir tīšuprāt maldinājis vadību. Kopumā saistībā ar Costa Concordia avāriju izmeklēšana sākta pret deviņiem cilvēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zelenskis: Krievija nav gatava taisnīgam mieram

Krievija un tās vadība šodien nav gatava taisnīgam mieram, un to apstiprina diktatora Vladimira Putina šīs nedēļas paziņojums, kurā viņš pieprasa Ukrainas teritorijas, svētdien sacīja Ukrainas prezi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits