Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kuveitā amata zvērestu nodevis jaunais emīrs

Kuveitas kroņprincis šeihs Navafs al Ahmads as Sabahs trešdien nodevis valdošā emīra zvērestu. Jaunais emīrs, kam bijusi ilga karjera drošības dienestos, ir nule kā mūžībā aizgājušā Kuveitas monarha pusbrālis.

Nav gaidāms, ka 83 gadus šeihs Navafs novirzīsies no sava priekšgājēja šeiha Sabaha al Ahmada as Sabaha diplomātiskā kursa.

Līdz ar viņa kāpšanu tronī sākušās debates par to, kas kļūs par nākamo kroņprinci.

Nelaiķa šeiha Sabaha mirstīgās atliekas trešdien tiks nogādātas Kuveitā no ASV, kur viņš saņēma medicīnisko aprūpi pēc operācijas.

Parastos apstākļos bērēs piedalītos tūkstošiem sērotāju, arī daudzi ārvalstu līderi, tomēr koronavīrusa pandēmijas dēļ atvadīšanās notiks privātā ceremonijā, un tajā piedalīsies tikai tuvinieki, vēsta ziņu aģentūra KUNA.

Apliecinājumu aizgājēja pūliņiem diplomātijas un miera uzturēšanas laukā atspoguļo daudzās līdzjūtības, kas saņemtas arī no reģiona strīdu pretējām pusēm, ieskaitot Saūda Arābijas un Irānas.

Līdzšinējais valsts galva no dzīves aizgāja otrdien 91 gada vecumā.

Kaut arī Kuveitā ir viens no arābu pasaules aktīvākajiem parlamentiem, lielākā daļa politiskās varas, arī attiecībā uz valdības iecelšanu, ir emīram.

Būtiska šeiha Sabaha valdīšanas gadu iezīme bija centieni atrisināt reģionālos konfliktus.

Emīrs turpināja uzturēt labas attiecības ar Irānu, kaut arī vairākas Persijas līča monarhijas pret Teherānu izturējušās kā pret sāncensi. Viņš arī saglabāja saites ar Kataru, kad citas reģiona valstis 2017.gadā ar to sarāva saites.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits