Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Lībija pārtrauc atlīdzību izmaksu bijušajiem nemierniekiem

Lībijas pagaidu varasiestādes pārtraukušas izmaksāt naudas atlīdzību bijušajiem nemiernieku kaujiniekiem plašās krāpšanās dēļ, kas radījusi vairākus miljonus Lībijas dināru lielus zaudējumus, pirmdien pavēstīja oficiālā ziņu aģentūra LANA.

"Pārkāpumu dēļ atlīdzību izmaksa nemierniekiem ir apturēta," sacīja pēc pilsoņkara Lībijā pie varas nākušās Nacionālās Pārejas padomes (NPP) preses pārstāvis. "Miljoniem Lībijas dināru, kas bija atvēlēti revolucionāriem, ir pazuduši nelikumīgos maksājumos tiem, kam šie līdzekļi nebija paredzēti."

Lībijas valdība līdz šim nemierniekiem, kas piedalījās karā pret diktatora Muamara Kadafi režīmu, izmaksāja līdz 4000 dināru (1600 latu) lielas prēmijas. Tomēr tagad ir kļuvis skaidrs, ka prēmijas izmaksātas arī cilvēkiem, kam uz tām nebija tiesību.

Informācija par pārkāpumiem nodota ģenerālprokuroram un izmeklēšanas audita birojam, apliecināja amatpersona. Nekādi maksājumi netiks veikti, līdz naudas izmaksas mehānisms netiks pārskatīts un prēmiju saņēmēju sarakstus nebūs apstiprinājušas vietējās militārās padomes visā valstī, sacīja NPP preses pārstāvis.

Prēmiju izmaksas galvenais mērķis bijis iedrošināt nemierniekus, lai tie pievienojas oficiālajām valsts institūcijām un nodod ieročus, skaidroja amatpersona.

Nemiernieki, kurus sadusmojusi prēmiju izmaksu apturēšana, pie Lībijas pagaidu valsts pārvaldes galvenā biroja Tripolē sarīkojuši nelielu protesta akciju un izveidojuši kontrolpunktus, apturot satiksmi atsevišķos Lībijas galvaspilsētas kvartālos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits