Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Lībijā turpinās sīvas kaujas pie Kadafi dzimtās pilsētas Sirtas

Jau trešo dienu turpinās Lībijas nemiernieku un līdzšinējā līdera Muamara Kadafi lojālistu cīņas par Kadafi dzimto pilsētu Sirtu, sestdien nemierniekiem sastopoties ar sīvu pretestību.

Cīņās gājuši bojā vismaz 24 Nacionālās Pārejas padomes (NPP) kaujinieki un vairāk nekā 40 ievainoti, tostarp arī kāds franču ārštata video operators.

Kadafi lojālisti ir izrādījuši spēcīgu pretestību un, pēc pavirzīšanās uz priekšu, sestdien nemiernieku karotāji bija spiesti atkāpties, lai pārgrupētos.

"Situācija uz apkārtceļa ir bēdīga (..), mēs atkāpjamies, lai pārgrupētos un uzbruktu atkal no trim frontēm," sestdien paziņoja kāds nemiernieku brigādes komandieris.

Nemiernieku atvairīšanai Kadafi lojālisti izmantoja smago artilēriju un raķetes.

Misrātas militārās padomes pārstāvis skaidroja, ka ir gūti panākumu, bet virzīšanos uz priekšu apgrūtina pretinieku snaiperi, kas izvietoti uz jumtiem.

Pēc sešu stundu saspringtām cīņām sestdien pār Sirtai tika redzētas lidojam arī NATO kaujas lidmašīnas, un kaujas troksnis pieklusa, nemierniekiem gūstot panākumus uz pilsētas apkārtceļa, kur piektdien notika sīvas cīņas.

Tomēr vēlāk NNP spēki atkal pakļuva zem Kadafi lojālistu smagās artilērijas uguns.

Lībijas nemiernieku spēku komandieri un priekšējo rindu cīnītāji sniedza pretrunīgu informāciju par gūtajiem panākumiem, bet uz vietas esošie vīri atzina, ka viņi sastapušies ar spēcīgiem un labi apmācītiem pretiniekiem.

"Mūsu kontrolē nav pat pieci procenti Sirtas, jo mēs tikai ejam iekšā un ārā. (..) Ja mēs kontrolētu pilsētu, mēs tajā nakšņotu, bet mēs to nedarām," atzīmēja kāds no nemiernieku cīnītājiem. Neskatoties uz apjomīgās bruņu tehnikas klātbūtni pilsētā un tās apkaimē, smagākās kaujas izcīna vien neliela daļa vīru, viņš piebilda.

Viens no nemiernieku komandieriem informēja, ka Sirtas apkaimē atrodas aptuveni 6000 NPP kaujinieku un vismaz 1200 armijas transporta līdzekļu.

"Tur var būt pretošanās punkti (..), bet viņi nespēs pārvarēt nemiernieku masīvos spēkus," sacīja komandieris, piebilstot, ka puse civiliedzīvotāju ir jau pametusi pilsētu.

Pēc komandiera teiktā NPP kaujinieki nemeklē atriebību un cenšas izvairīties no civiliedzīvotāju upuriem, un smagos ieročus izmanto vienīgi, lai atsistu pretuzbrukumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskava: Uz karu Ukrainā nosūtīti 10 000 migrantu

Krievija uz karu Ukrainā nosūtījusi aptuveni 10 000 migrantu, kas saņēmuši Krievijas pilsonību, pavēstījis Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits