Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Lībijas nemiernieki noraida ANO militāro novērotāju nosūtīšanu uz šo valsti

Lībijas nemiernieku izveidotā Pagaidu pārejas nacionālā padome ir noraidījusi ANO militāro novērotāju nosūtīšanu uz šo valsti, paziņoja ANO pārstāvis Lībijā Īens Mārtins.

Mārtins sacīja, ka ANO bija apsvērusi militāro novērotāju nosūtīšanu uz Lībiju.

"Viņi [ANO] piedāvāja iespējamu miera uzturētāju nosūtīšanu, tomēr Lībijas krīze faktiski ir īpašs gadījums. Tas nav pilsoņkarš, tas nav konflikts starp divām pusēm, tā ir tauta, kas aizstāv sevi pret diktatūru," sacīja Pagaidu pārejas nacionālās padomes pārstāvja ANO vietnieks Ibrahims Dabaši.

Mārtins tomēr pauda uzskatu, ka Lībija varētu lūgt ANO palīdzību policijas spēku organizēšanai un vēlēšanu rīkošanai.

"[Lībijā] nav dzīvu atmiņu par vēlēšanām, nav vēlēšanu sistēmas, nav vēlēšanu komisijas, nav politisku partiju vēstures, nav neatkarīgas pilsoniskās sabiedrības, un neatkarīgi mediji tikai sāk rasties pēdējā laikā [valsts] austrumos. Tas būs liels izaicinājums organizatoriskā ziņā, un ir skaidrs, ka Pagaidu pārejas nacionālā padome vēlas aktīvu ANO lomu šajā procesā," sacīja Mārtins.

Pagaidu pārejas nacionālās padomes vadītājs Mustafa Abdeldžalils, piedraudot ar militāra spēka lietošanu, līdz sestdienai devis laiku padoties Lībijas diktatoram Muammaram Kadafi lojālajiem spēkiem Sirtē un citur.

Abdeldžalils žurnālistiem Bengazi otrdien paziņoja, ka Kadafi lojālajiem spēkiem līdz sestdienai ir jāpadodas Sirtē un citās Lībijas vietās, pretējā gadījumā nemiernieki teritorijas Lībijas centrālajā un dienvidu daļā, kā arī Kadafi dzimto pilsētu Sirti ieņems ar militāru spēku. Viņš arī aicināja vietējos iedzīvotājus sadarboties ar nemierniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits