Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Lībijas nemiernieki panākuši vienošanos par ieiešanu Banivalidas pilsētā

Lībijas līdera Muamara Kadafi pretiniekiem, kuri ielenkuši Banivalidas pilsētu, kura, pēc vienas no versijām, var atrasties arī pats pulkvedis, izdevies panākt ar pilsētas aizstāvjiem vienošanos par tās nodošanu nemierniekiem, vēsta aģentūra Reuters.

Vienošanās ar ciltīm, kuras aizstāv pilsētu, paredz, ka otrdien, 6. septembrī, Lībijas jauno varas iestāžu pārstāvji ienāks Banivalidā. Kā precizē aģentūra, tas notiks tikai pēc tam, kad vienošanās tiks noformēta oficiāli.

Panākt vienošanos ar valstī lielākās Varfallas (Warfalla) cilts pārstāvjiem Pagaidu Nacionālajai padomei izdevās tikai pēc tam, kad pilsētu netraucēti pameta virkne M. Kadafi piekritēju. Tajā pašā laikā iepriekš tika ziņots, ka Banivalidā var atrasties gan pats pulkvedis, gan viņa dēli Saifs al Islāms, Saadi un Mutasims.

Banivalidu nemiernieku karaspēks ar NATO aviācijas atbalstu ielenca septembra sākumā. Pēc pilsētas aplenkšanas nemiernieki izvirzīja tās aizstāvjiem ultimātu, tomēr sekojušās sarunas līdz šim bija beigušās bez rezultātiem. Vēl viena liela pilsēta, kura pagaidām atrodas Džamahirijas līdera līdzgaitnieku kontrolē, ir Sirte. Tās aizstāvjiem tāpat ir izvirzīts ultimāts, kura beigu termiņš ir 10. septembris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits