Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nemiernieku līderis: Lībijas likumu galvenais avots būs islāms

Lībijā pēc līdzšinējā līdera Muamara Kadafi varas krišanas islāms būs galvenais likumu avots, pirmdien savā pirmajā publiskajā runā Tripolē sacīja nemiernieku Nacionālās Pārejas padomes (NPP) priekšsēdētājs Mustafa Abdeldžalils.

Līderis, kurš pats Tripolē ieradies pirms divām dienām, uzrunāja vairākus tūkstošus cilvēku, kas bija sapulcējušies galvaspilsētas Mocekļu laukumā.

"Mēs nepieņemsim ekstrēmistu ideoloģiju - nedz labējo, nedz kreiso. Mēs esam musulmaņu tauta, un uz šī ceļa mēs paliksim."

Šī ir nemiernieku līdera pirmā vizīte Tripolē kopš februāra, kad sākās dumpis pret Kadafi režīmu. Arī Kadafi sabiedrības priekšā mēdza iznākt šajā pat vietā, kas iepriekš bija pazīstama ar Zaļā laukuma vārdu, lai uzrunātu savus atbalstītājus.

"Tripoles atbrīvošana ir brīnums, kas noticis ar minimāliem zaudējumiem," sacīja Abdeldžalils. "Jūs būsiet kopā ar mums pret ikvienu, kas gribēs nozagt mūsu revolūciju."

Tomēr pirmdien daudziem par pārsteigumu pulkveža Kadafi spēkiem izdevās īstenot pretuzbrukumus trijās frontēs. Pats līdzšinējais līderis tostarp solīja, ka cīnīsies līdz uzvarai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits