Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Nīderlandē sabrūk daļa rekonstrukcijā esoša futbola stadiona; viens bojāgājušais

Nīderlandes pilsētā Enshedē ceturtdien sabrukusi daļa futbola stadiona, kurā notika rekonstrukcijas darbi, zem gruvešiem iesprostojot vairākus cilvēkus, no kuriem viens miris, bet vismaz desmit ievainoti, paziņoja Nīderlandes policija.

Enshedes mērs Pēters den Oudstens preses konferencē paziņoja, ka viens cilvēks negadījumā gājis bojā, bet 14 cilvēki cietuši, no kuriem desmit cilvēki nogādāti slimnīcā. Divi atrodas smagā stāvoklī.

Vietējā ziņu aģentūra ANP vēstīja, ka brukšana sākās apmēram pusdienas laikā. Stadionā De Grolsch Veste atradās strādnieki, kas veica stadiona rekonstrukcijas darbus.

"Tas sabruka ar milzīgu troksni kā kāršu namiņš," ANP paziņoja kāds aculiecinieks, kas strādā biroju ēkā pretī stadionam. Aculiecinieki stāstīja, ka negadījuma brīdī strādnieki atradās uz jumta.

Jumts, visticamāk, sabruka stadionā notiekošo rekonstrukcijas darbu dēļ, klāstīja vietējās policijas pārstāvis.

Nīderlandes ziņu aģentūra ANP vēsta, ka notikuma vietā ir daudz policistu, ugunsdzēsēju un neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu, bet vēl vairākas brigādes ir ceļā uz notikuma vietu.

Joprojām turpinās glābšanas darbi un pilsētas mērs prese konferencē uzsvēra, ka tie tiks turpināti tik ilgi, kamēr nebūs pilnīgas pārliecības, ka visi zem gruvešiem iesprostotie cilvēki ir atbrīvoti. Mērs paziņoja, ka pašlaik nav pazīmju, kas liecinātu, ka vēl kāds strādnieks atrodas zem gruvešiem.

Futbola stadions pieder futbola klubam Twente, kas spēlē Nīderlandes augstākajā futbola līgā Eredivisie. Stadions tika paplašināts 1998.gadā līdz 24 tūkstoši skatītāju vietu. Šovasar to bija plānots paplašināt līdz 32 tūkstošiem skatītāju vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits