Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Nīderlandes televīzija demonstrē šovu ar bēgļiem, kuriem atteikta patvēruma piešķiršana

Nīderlandes televīzijā lielu ažiotāžu izraisījusi programma Ārā no Nīderlandes, kurā pieci bēgļi sacentās par 4000 eiro lielu galveno balvu. Televīzijas šova dalībniekiem bija jādzied Nīderlandes tautasdziesmas un jāizgriež valsts kontūras no siera, vēsta Der Spiegel.

Kā atzīmē izdevums, šovā drīkstēja piedalīties tikai tie ārzemnieki, kuriem jau Nīderlande jau atsacījusi patvēruma piešķiršanu. Televīzijas šova dalībniekiem bija jāatbild uz jautājumiem par Nīderlandi, pēc dažām notīm jāatmin tautasdziesmas, kā arī jāprot izgriezt Nīderlandes kontūras no siera.

Par vienu no šova dalībniecēm kļuva 24 gadus vecā čečeniete Sabina Kadžjeva, kura nelegāli dzīvojusi Nīderlandē pēdējos piecus gadus. Kadžijeva kopā ar ģimeni pameta Čečeniju vienpadsmit gadus atpakaļ. 2012. gada sākumā viņa Groningenas universitātē ieguva slāvistikas bakalaura grādu, tomēr tiesa atteicās piešķirt viņai legālu statusu

S. Kadžijeva nonāca līdz finālam, tomēr pēdējā kārtā zaudēja ieceļotājam no Armēnijas Kurdinam Gulistjanam. Uzvarētājs K. Gulistjans savukārt saņēma „čemodānu ar naudu”, kura, kā paziņoja programmas vadītājs, noderēs „jaunai dzīvei viņa dzimtajā valstī, uz kurieni viņu drīzumā izsūtīs”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits