Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pakistāna, iespējams, zināja, kur slēpjas bin Ladens

Pakistānas lielākais izlūkdienests, iespējams, zināja, kur slēpjas Osama bin Ladens, un cerēja viņu izmantot kā maiņas monētu, otrdien intervijā telekanālam _Al Jazeera _atzina bijušais Pakistānas Starpdienestu izlūkdienesta (ISI) vadītājs ģenerālleitnants Asads Durrani. 

Vaicāts, vai ir iespējams, ka bin Ladens dzīvojis Pakistānas garnizona pilsētā Abotābādā un ietekmīgais ISI par to nav zinājis, Durrani sacīja: "Atbilstoši manam vērtējumam ir diezgan iespējams, ka viņi (ISI) nezināja, tomēr lielāka varbūtība ir, ka zināja." 

"Doma tolaik bija tāda, ka viņa atrašanās vieta var tikt atklāta. Un ka īstajā brīdī varētu saņemt "quid pro quo" - ja jums ir kas tāds kā Osama bin Ladens, nebūs tā, ka jūs viņu vienkārši atdodat Savienotajām Valstīm." 

Pakistāna, iespējams, pieļāvusi, ka bin Ladens dzīvo tās teritorijā - cerībā tikt pie lielākas teikšanas kaimiņvalstī Afganistānā, pieļāva Durrani, vienlaikus gan atzīstot, ka viņam nav konkrētas informācijas šajā jautājumā. 

"Manā izpratnē "quid pro quo" bija šāds - jūs saņemiet savu Osamu bin Ladenu tādā gadījumā, ja mēs vienojamies, kā panākt galu Afganistānas problēmai," sacīja bijušais ISI vadītājs. 

Bin Ladens ieradies Pakistānā 2002.gada vasarā pēc tam, kad Afganistānā bija iebrukušas ASV, un 2005.gada augustā apmeties Abotābādā, liecina 2013.gadā nopludināts Pakistānas valdības dokuments. 

Reiz viņš Pakistānā pat apturēts par ātruma pārsniegšanu un viņam galvā bijusi kovboju cepure, teikts dokumentā.
Bin Ladens tika nogalināts Pakistānā 2011.gada 2.maijā ASV specvienību operācijas gaitā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits