Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

papildināta (20:21) - Costa Concordia kapteinim draud nepilnus 3000 gadus ilgs cietumsods

Vakar Itālijas pilsētā Groseto aiz slēgtām durvīm notika pirmā tiesas noklausīšanās kruīzu kuģa Costa Concordia kapteiņa Frančesko Sketīno lietā, vēsta CNN.  Šodien tiesa pieņēma lēmumu arī turpmāk piemērot viņam mājas arestu, noraidot prokuratūras prasību piemērot F. Sketīno apcietinājumu, kā arī aizstāvības lūgumu atbrīvot viņu no mājas aresta uz izmeklēšanas laiku.

Jāatgādina, ka kruīzu kuģis Costa Concordia naktī uz šā gada 14. janvāri uzgrūdās rifam Vidusjūrā netālu no Džiljo salas Itālijas Toskānas reģionā. Uz lainera atradās aptuveni 4200 pasažieri un apkalpes locekļi. 17 cilvēki gāja bojā, bet 15 joprojām skaitās pazuduši bez vēsts. 

Uzreiz pēc avārijas kuģa īpašnieks, kompānija Costa Cruises atlaida no darba lainera kapteini, kurš arī kļuva par galveno aizdomās par katastrofas izraisīšanu turamo. Kompānija tāpat piedāvāja cietušajiem un viņu ģimenēm kompensācijas 9 tūkstošu eiro apmērā, tomēr daudzi jau ir paziņojuši, ka šī summa ir pārāk maza, un plāno tiesas ceļā pieprasīt ievērojami lielākas atlīdzības. Lietu pret F. Sketīno, kurš tika aizturēts dažas dienas pēc lainera avārijas, izmeklē Itālijas prokuratūra. Saistībā ar Costa Concordia avāriju izmeklēšana sākta arī pret F. Sketīno vecāko palīgu Čiro Ambrozio.

Šobrīd zināms, ka F. Sketīno tiek apsūdzēts noziedzīgā nolaidībā, kura izraisījusi kuģa avāriju, vairāku cilvēku netīšās slepkavībās un kuģa pamešanā bīstamas situācijas laikā. Ja F. Sketīno tiks atzīts par vainīgu visās viņam izvirzītajās apsūdzībās, kopējais cietumsods var sasniegt 2697 gadus: 8 gadus par katru bojā gājušo, bez vēsts pazudušo vai uz kuģa klāja atstāto cilvēku, 15 gadus par netīšu slepkavību, 10 gadus par noziedzīgu nolaidīgu.

Patlaban kuģa kapteinis atrodas mājas arestā savās mājās netālu no Neapoles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zelenskis: Krievija nav gatava taisnīgam mieram

Krievija un tās vadība šodien nav gatava taisnīgam mieram, un to apstiprina diktatora Vladimira Putina šīs nedēļas paziņojums, kurā viņš pieprasa Ukrainas teritorijas, svētdien sacīja Ukrainas prezi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits