Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Papildināta: Tripolē pie Kadafi rezidences sākusies intensīva apšaude

Pirmdienas rītā Lībijas nemiernieku iepriekšējā dienā ieņemtajā Tripolē izcēlusies spēcīga apšaude pie Lībijas līdera Muamara Kadafi rezidences, no notikumu vietas vēsta aģentūras AFP korespondents.

Kaujas trokšņi atskan arī no galvaspilsētas dienvidiem, vēsta AFP.

Kā ziņots, Lībijas nemiernieki svētdienas vakarā ieņēma Tripoles centru un plašas galvaspilsētas teritorijas, kā arī arestēja Kadafi dēlu Saifu al Islāmu.

ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka Kadafi režīms ir nonācis pie lūzuma punkta un "tirānam ir jādodas prom", vienlaikus viņš aicina nemierniekus ievērot cilvēktiesības un virzīties uz demokrātiju.

Nemiernieku pārstāvis Ahmeds Džibrils pavēstīja, ka Tripolē un tās apkārtnē joprojām ir pretestības vietas, un aicināja savus spēkus būt uzmanīgiem.

"Kaujas vēl nav galā," paziņoja Džibrils. "Ja Dievs dos, pēc dažām stundām mūsu uzvara būs pilnīga."

Galvaspilsētas ielās iznākuši tūkstošiem cilvēku, kuri sveic nemiernieku spēkus. Cilvēki sapulcējušies Zaļajā laukumā, kas stihiski pārdēvēts par Mocekļu laukumu.

Telekanāla Sky News demonstrētajās ainās redzami līksmojuši cilvēki, kas vicina režīma pretinieku karogus, dejojot un skandējot saukļus "Dievs ir dižens".

Līdzīgas ainas vērojamas arī nemiernieku galvaspilsētā Bengāzī, kur ielās izgājuši desmitiem tūkstoši cilvēku, dejojot un slavinot tirāna Kadafi režīma beigas.

Pats Kadafi svētdien izplatījis trīs ierakstītas uzrunas, taču viņa atrašanās vieta nav zināma. Pēdējā uzrunā 69 gadus vecais diktators paziņojis, ka nepadosies, un aicina cilvēku doties uz Tripoli.

Kopš 19. marta - starptautiskās misijas sākuma Lībijā - Kadafi rezidence tikusi regulāri bombardēta un vairums Babalazizia kompleksa ēku ir sagrautas.

Kadafi dēls Saifs al Islāms, par kuru Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi aresta orderi sakarā ar noziegumiem pret cilvēci, atrodas apcietinājumā, apliecināja Hāgas tribunāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits