Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināts (22:30) - Mariupolē izcēlusies apšaude; nogalināti 20 kaujinieki

Ukrainas drošības spēku karavīri piektdien atsituši separātistu kaujinieku uzbrukumu Mariupoles iekšlietu pārvaldes ēkai. Kā ziņo Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs, sadursmēs pilsētā nogalināti 20 teroristi.

Informācija par bojāgājušo skaitu atšķiras - piektdien vakarā tiek ziņots, ka Mariupolē, kur Ukrainas drošības spēku karavīri atsita separātistu kaujinieku uzbrukumu iekšlietu pārvaldes ēkai, gājuši bojā septiņi cilvēki un 39 ievainoti, paziņojis Doņeckas apgabala Veselības departaments.

Sīkākas informācija par mirušajiem departamenta rīcībā pagaidām neesot.

Iekšlietu ministrijas pārvaldes ēkas aizsardzībai ieradušies īpašā bataljona Azov kaujinieki, pievienojušies arī Ukrainas Drošības dienesta vietējās nodaļas pārstāvji.

Vēl pirms tam Mariupolē no lidostas puses iebraucis bruņu transports ar Ukrainas karogiem. Pie biedrības Dosaaf izvietoti bruņutransportieri, vēsta aculiecinieki.

"Teroristu grupa, kurā bija aptuveni 60 ar automātiem bruņoti cilvēki, uzbruka [Mariupoles] milicijas nodaļai. Tas bija ēkas sagrābšanas mēģinājums bez jelkādu sākotnējo prasību izvirzīšanas," sociālajā tīklā Facebook pavēstīja Avakovs. "Ēkā izraisījās kauja", un tās gaitā "teroristu grupējuma daļa tika iznīcināta".

"Aptuveni 20 teroristi iznīcināti, četri sagūstīti. Daļa uzbrucēju, pametuši ieročus, patvērās pilsētas dzīvojamo namu kvartālos. Mūsu zaudējumi - viens nogalinātais, pieci ievainotie," apliecināja ministrs.

Viņš arī atzina, ka iekšlietu pārvaldes ēka ir liesmās.

Savukārt Mariupoles tīmekļa vietne 0629 vēsta, ka tā dēvētās Doņeckas tautas republikas kaujinieki esot sagrābuši tanku.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

Pievienotas 2. un 3. rindkopas 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits