Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Par seksuālām attiecībām ar nepilngadīgo prokurore pieprasa Berluskoni sešu gadu cietumsodu

Apsūdzībās par seksuālām attiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu prokurore Ilda Bokasini pirmdien tiesā pieprasīja Itālijas bijušajam premjerministram Silvio Berluskoni piespriest sešu gadu cietumsodu un uz mūžu noteikt aizliegumu ieņemt amatus valsts pārvaldē.

Berluskoni ir apsūdzēts par to, ka viņam bijušas dzimumattiecības ar marokāņu eksotisko dejotāju Karimu el Mahrugu, kad viņai bija tikai 17 gadu. Mahruga ir pazīstama arī ar skatuves vārdu Rūbija Siržuzagle.

Prāva šajā lietā sākās 2011.gada aprīlī. Maksimālais sods par mazgadīgas prostitūtas izmantošanu ir trīs gadi cietumā, bet Berluskoni ir arī apsūdzēts, ka ļaunprātīgi izmantojis valdības vadītāja amatu, pieprasot policijai, lai tā par sīku zādzību arestēto Mahrugu atbrīvo.

"Nav šaubu, ka Silvio Berluskoni ir vainīgs noziegumos, par kuriem viņš apsūdzēts," Milānas tiesā paziņoja prokurore. "Viņam bija dzimumattiecības ar viņu, un viņš zināja, ka viņa bija nepilngadīga." "Uz toreizējā premjerministra privāto rezidenci uzaicinātās sievietes bija prostitūcijas sistēmā, kas tika izveidota apsūdzētā personīgās seksuālās tieksmes apmierināšanai," tiesā sacīja Bokasini.

Pats Berluskoni pirmdien tiesā nebija ieradies. Pēc tiesas sēdes 63 gadus vecais politiķis izplatīja paziņojumu, norādot, ka šī lieta balstīta uz "aizspriedumu un naida izraisītām teorijām, pieņēmumiem, izkropļojumiem un meliem".

Berluskoni aizstāvjiem 3.jūnijā būs iespēja izklāstīt savus noslēguma argumentus. Spriedums šajā lietā varētu tikt nolasīts 24.jūnijā ieplānotajā sēdē. Gan Berluskoni, gan minētā sieviete noliedz, ka abu starpā būtu bijušas seksuālas attiecības. Prokurore gan pirmdien skaidroja, ka Mahruga nav atzinusies attiecībās ar Berluskoni, jo no turīgā politiķa saņēmusi 4,5 miljonus eiro (3,16 miljonus latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits