Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Piedņestras prezidenta vēlēšanās Kremļa atbalstītais kandidāts cietis smagu sakāvi

Moldovas separātiskā Piedņestras reģiona prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā Kremļa atbalstītais kandidāts Anatolijs Kaminskis cietis pazemojošu sakāvi, zaudējot savam konkurentam Jevgēņijam Ševčukam, kurš ieguvis 73,88% balsu, pirmdien paziņojusi vēlēšanu komiteja.

Svētdien notikušajās vēlēšanās Kaminskis ieguvis tikai 19,67% balsu, līdz ar to par jauno starptautiski neatzītā Moldovas separātiskā Piedņestras reģiona prezidentu kļūs bijušais separātistu parlamenta spīkeris Ševčuks.

Pret abiem kandidātiem balsoja 4,45% vēlētāju, vēsta oficiālā ziņu aģentūra Olviya. Jau ziņots, ka līdzšinējais reģiona prezidents Igors Smirnovs 11.decembrī neiekļuva prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā.

"Tauta ir nogurusi un gaida konkrētu rīcību," pēc uzvaras vēlēšanās paziņoja Ševčuks. "Mēs sekmēsim labas attiecības ar Moldovu, kā arī Ukrainu un stiprināsim sadarbību ar Krieviju visos sektoros," viņš piebilda.

Ševčuka uzrādītais rezultāts ir diezgan pārsteidzošs, ņemot vērā, ka Krievija šajās vēlēšanās atklāti atbalstīja Kaminski, kurš īsi pirms vēlēšanu sākuma paziņoja, ka ir panācis vienošanos ar Krieviju par finansiālas palīdzības saņemšanu.

Ševčuka vēlēšanu sauklis bija: "Mums nepieciešamas pārmaiņas!" Un Krievijas laikraksts Vedomosti raksturoja viņu kā neatkarīgo kandidātu, kurš 2009.gadā pametis Kaminska partiju, lai ietu pats savu ceļu.

Tomēr, atsaucoties uz kādu avotu Krievijas Ārlietu ministrijā, laikraksts Kommersant vēsta, ka Krieviju daudz nesatrauc šo vēlēšanu rezultāts, ja vien pie varas nepaliek līdzšinējais prezidents Smirnovs.

Deviņdesmito gadu sākumā Piedņestras apgabals atdalījās no Moldovas, taču pašpasludinātā republika netika oficiāli atzīta. Bruņotais konflikts, kas izcēlās pēc neatkarības pasludināšanas, beidzās tikai pēc Krievijas karaspēka iejaukšanās. Krievijas miera uzturēšanas spēku kontingents uzturas Piedņestras apgabalā vēl joprojām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits