Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Pret Berluskoni sākta kārtējā izmeklēšana

Pret bijušo Itālijas premjerministru Silvio Berluskoni sākta kārtējā izmeklēšana aizdomās par korupciju, ceturtdien vēsta Itālijas plašsaziņas līdzekļi.

Uz Berluskoni krīt aizdomas, ka viņš 2006.gadā piekukuļojis senatoru Seržio de Gregorio, samaksājot viņam trīs miljonus eiro (2,10 miljonus latu), skaidro prokuratūra. Lieta saistīta ar 2006.gada parlamenta vēlēšanām, kurās ar nelielu balsu pārsvaru uzvaru guva centriski kreisā koalīcija. Dažus mēnešus pēc vēlēšanām valdošo koalīciju pārstāvošais senators Gregorio pārgāja opozīcijas pusē, kurā bija arī Berluskoni. Tas palīdzēja 2008.gadā gāzt valdību. Pēcāk notikušajās vēlēšanās uzvaru guva Berluskoni.

Uz Berluskoni vairākos gadījumos kritusi aizdomu ēna par balsu pirkšanu un likumdevēju piekukuļošanu, taču šī ir pirmā reize, kad aizdomās par kukuļa došanu politiķim sākta izmeklēšana pret Berluskoni.

Jau vēstīts, ka Berluskoni apsūdzēts arī par dzimumattiecībām ar mazgadīgu personu. Berluskoni ir apsūdzēts par to, ka viņam bijušas dzimumattiecības ar marokāņu eksotisko dejotāju Karimu el Mahrugu, kad viņai bija tikai 17 gadu. Mahruga ir pazīstama arī ar skatuves vārdu Rūbija Siržuzagle. Prāva šajā lietā sākās 2011.gada aprīlī. Maksimālais sods par mazgadīgas prostitūtas izmantošanu ir trīs gadi cietumā, bet Berluskoni ir arī apsūdzēts, ka ļaunprātīgi izmantojis valdības vadītāja amatu, pieprasot policijai, lai tā par sīku zādzību arestēto Mahrugu atbrīvo.

Par varas ļaunprātīgu izmantošanu Itālijā draud 12 gadi cietumā. Spriedums šajā lietā gaidāms pēc nule kā aizvadītajām Itālijas parlamenta vēlēšanām. Tikmēr par krāpšanos ar nodokļiem Berluskoni piederošajā mediju impērijā "Mediaset" pērnajā oktobrī Berluskoni tika piespriests viena gada cietumsods un noteikts piecu gadu aizliegums ieņemt valsts amatus.

Sprieduma izpilde atlikta saistībā ar sākto apelācijas lietu. Prokurori savus gala argumentus izklāstīs 1.martā, bet spriedums šajā lietā gaidāms 23.martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits