Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Protestētāju spiediena dēļ atkāpjas Rumānijas valdība

Lai nodrošinātu politisko un ekonomisko stabilitāti valstī, demisionējusi Rumānijas valdība. Par valdības atkāpšanos tiešraidē valsts televīzijā 6. februārī paziņoja Rumānijas premjerministrs Emīls Boks, vēsta aģentūra Associated Press.

Rumānijas valdības vadītājs paziņoja, ka pieņēmis šo „grūto lēmumu” „Rumānijas nākotnes vārdā”. E. Boks arī aicināja politiķus parādīt politisko briedumu un pēc iespējas ātrāk vienoties par jaunas valdības sastāvu.

Rumānijā kopš janvāra turpinās liels skaits protesta akciju pret E. Boka valdību un Rumānijas prezidentu Trajanu Besesku. Tūkstošiem demonstrantu protestē pret stingrajiem taupības pasākumiem, kurus valsts varas iestādes uzsākušas cīņas ar krīzi ietvaros. Piemēram, E. Boks iniciēja darba algas samazināšanu par 25 procentiem budžeta iestāžu darbiniekiem, vienlaikus palielinot Pievienotās vērtības nodokli. Tas ļautu valdībai izpildīt nosacījumus, ar kādiem Starptautiskais Valūtas fonds piekritis piešķirt Rumānijai finanšu palīdzību.

Pēc pēdējo aptauju datiem, Rumānijas Demokrātisko liberālo partiju, kuru vada E. Boks, atbalsta tikai 20 procenti valsts iedzīvotāju. Tomēr pie varas esošās kreisās koalīcijas reitings kopumā ir augstāks par 50 procentiem. Jāpiebilst, ka kārtējās parlamenta vēlēšanas Rumānijā gaidāmas 2012. gada beigās, tomēr netiek izslēgta iespēja, ka valstī varētu tikt sarīkotas pirmstermiņa vēlēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits