Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Slaktiņš Tunisas muzejā - nošauti vismaz 17 ārvalstu tūristi

Tunisijas galvaspilsētā Tunisā Bardo Nacionālajā muzejā pagaidām nenoskaidroti uzbrucēji nošāvuši 19 cilvēkus, kuru vidū ir 17 ārvalstu tūristi. Neoficiāla informācija liecina, ka vairāki tūristi saņemti gūstā.Aģentūra Reuters, atsaucoties uz Tunisijas Iekšlietu ministrijas pārstāvi, vēsta, ka muzejā iebarikādējušies divi bruņoti kaujinieki. Ēku aplenkuši policijas spēki.

Par bojāgājušo skaitu paziņojis Tunisijas premjerministrs Habibs as Sids. Drošības spēku operācijas rezultātā nogalināti divi uzbrucēji. Bojāgājušo vidū ir 17 ārvalstu tūristi, viens tunisiešu žurnālists un policists. Vēl 22 ārvalstu tūristi un divi tunisieši guvuši ievainojumus. Kā pavēstīja as Sids, dzīvības zaudējuši tūristi no Spānijas, Vācijas, Polijas un Itālijas.

Tunisijas veselības ministrs Saids Aidi paziņoja, ka ievainoto vidū ir Francijas, Dienvidāfrikas, Polijas, Itālijas un Japānas pilsoņi.

Polijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka ievainoti trīs poļi, bet Itālijas Ārlietu ministrija ziņo par vismaz diviem ievainotiem tās pilsoņiem. Uzbrukuma gaitā divi ar Kalašņikova automātiem bruņojušies uzbrucēji muzejā atklāja uguni uz cilvēkiem.

Kā paziņoja as Sids, bijuši līdz pieci uzbrucēji, no kuriem divi bijuši tieši iesaistīti uzbrukumā un tika nogalināti. Viņiem varēja palīdzēt vēl divi līdz trīs kaujinieki. Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni uzbrukumā apsūdzējusi džihādistu grupējumu Islāma valsts, lai gan līdz šim neviens atbildību par uzbrukumu nav uzņēmies.

Šis Tunisijā ir asiņainākais terorakts kopš 2010.-2011.gada "arābu pavasara" nemieros tika gāzts valstī ilgus gadus valdījušais diktators Zins el Abidins ben Ali. Tunisijā ir nopietna džihādistu klātbūtne, tomēr sadursmes līdz šim pamatā notikušas Alžīrijas pierobežas kalnos, valsts rietumdaļā. Kaut arī Tunisijā ir tikai 11 miljoni iedzīvotāju, ārvalstu džihādistu rindās Sīrijas pilsoņkarā visvairāk ir tieši Tunisijas pilsoņu. As Sids, kurš pie varas nāca pagājušajā mēnesī, paziņojis, ka cīņa ar terorismu ir viņa valdības viena no galvenajām prioritātēm.

Papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits