Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Tripole aicina Nigēru grozīt lēmumu par patvēruma piešķiršanu Kadafi dēlam Saadi

Lībijas jaunās varas - Nacionālās Pārejas padomes (NPP) - līderi aicinājuši Nigēru grozīt savu lēmumu par patvēruma piešķiršanu gāztā Lībijas diktatora Muamara Kadafi dēlam Saadi.

"Nigērai nevajadzētu kļūt par patvērumu noziedzniekiem. Mēs aicinām Nigēru pārskatīt šo nepamatoto lēmumu," paziņojis NPP priekšsēdētāja vietnieks Abdels Hafizs Goga. "Ja Nigēra dos patvērumu noziedzniekiem, šāds naidīgs un nepamatots lēmums ietekmēs mūsu attiecības," viņš piebilda.

Nigēras prezidents Mahamadu Isufu piektdien paziņoja, ka viņa valsts nolēmusi sniegt Saadi patvērumu humānu apsvērumu dēļ.

38 gadus vecais Saadi Kadafi uz Nigēru bēga augustā, un Lībijas jaunie līderi vēlas saukt viņu pie tiesas, apsūdzot noziegumos, kas attiecināti uz laiku, kad viņš vadījis savas valsts futbola federāciju.

Nigēras premjerministrs Brigi Rafini septembrī paziņoja, ka par Saadi izdošanu nevar būt ne runas - vismaz līdz brīdim, kad viņam tiks garantēta taisnīga tiesa.

Saadi, trešais no nelaiķa Kadafi septiņiem dēliem, 2004.gadā atteicās no futbolista karjeras Itālijā, lai pievienotos Lībijas armijai, kur viņš bija elites vienības komandieris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits