Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Tunisijā pēc radikālo islāmistu nemieriem noteikta komandantstunda

Nemieru dēļ Tunisijā naktī uz trešdienu astoņos reģionos, tostarp valsts galvaspilsētā noteikta komandantstunda.

Komandantstunda noteikta pēc vairākiem vardarbīgiem uzbrukumiem Tunisas policijas iecirkņiem, tiesas ēkai un mākslas galerijai. Aizdedzināti arī Tunisijas lielākās arodbiedrības biroji Džundūbā, Tunisijas ziemeļrietumos. Valsts televīzija ziņoja, ka šos uzbrukumus pastrādājuši salafisti.

Valdība notikušajos nemieros vaino ultrakonservatīvos islāmistus jeb salafistus. Tunisijas tieslietu ministrs paziņoja, ka tie, kas atbildīgi par vardarbību, "samaksās augstu cenu". "Tās ir teroristu grupas, kas zaudējušas kontroli, sabiedrībā tās ir izolētas," norādīja ministrs.

Arestētie tiks tiesāti saskaņā ar 2003.gadā pieņemto pretterorisma likumu, atklāja kāda Tieslietu ministrijas amatpersona.

Vardarbīgās sadursmes Tunisijā sākās neilgi pēc tam, kad starptautiskās teroristu organizācijas Al Qaeda līderis Aimans az Zavahiri nāca klajā ar aicinājumu tunisiešiem nostāties pret savu valdību. Tieslietu ministrs pieļāva, ka daļu vardarbīgo aktu varētu būt iedvesmojusi Al Qaeda. Kopumā nemieros ievainoti 65 policisti un arestēti 165 cilvēki, informēja kāds avots Tieslietu ministrijā.

Jau ziņots, ka mērenie islāmisti, kuri nāca pie varas pēc ilggadējā autoritārā prezidenta Zina el Abidina ben Ali gāšanas, izjūt arvien lielāku radikālo islāmistu spiedienu, salafistiem pieprasot islāma tiesību jeb šariata nostiprināšanu valsts likumdošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits