Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ziemeļkorejas hakeri esot tikuši pie ASV-Dienvidkorejas slepenajiem plāniem kara gadījumā

Ziemeļkorejas hakeriem pērn septembrī esot izdevies tik pie apjomīga datu daudzuma, tostarp nozagt ASV un Dienvidkorejas militāros plānus kara gadījumā, paziņojis Dienvidkorejas parlamentārietis. Viņš norādījis, ka informācija nozagta no Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijas serveriem, bet ministrija šos paziņojumus pagaidām nekomentē.

Kā uzskata valdošo partiju pārstāvošais Ri Čols He, kurš norādījis, ka dokumentos tostarp ir ziņojumi valsts augstākajiem militārajiem komandieriem, kā arī Dienvidkorejas specvienību rīcības plāni kara gadījumā, tostarp plāni nogalināt Ziemeļkorejas līderi Kimu Čen Unu, nozagti aptuveni 235 gigabaiti failu. 

Tāpat dokumenti, kas it kā nozagti, saturot informāciju par valsts enerģētikas infrastruktūru un militāro infrastruktūru, bet aptuveni 80% nozagto dokumentu saturs vēl esot jāprecizē.

Dienvidkoreja maijā atzina, ka nozagts liels datu apjoms un notiek izmeklēšana aizdomās par Ziemeļkorejas rīkotu kiberuzbrukumu, taču toreiz neprecizēja, tieši kādi dati nozagti.

Tikmēr Dienvidkorejas ziņu aģentūra Yonhap norāda, ka Dienvidkoreja pēdējā laikā piedzīvojusi veselu kiberuzbrukumu sēriju, kas galvenokārt vērsti pret valsts iestādēm un to mājaslapām. Tiek pieļauts, ka Phenjanas labā strādā hakeru komandas, kas bāzētas arī citviet pasaulē, piemēram, Ķīnā. Ziemeļkoreja šādus paziņojumus noraidījusi kā safabricējumu.

Top komentāri

Hahahahahahahahaha
H
Hahahahahahahaha
trusis nejaukais
t
jo taalaak jo taas pasakas kljuust ar vien nereaalaakas. jau apnicis lasiit vienk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits