Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Džonsons aicina skotus izbeigt "nebeidzamās" runas par jaunu neatkarības referendumu

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons ceturtdien aicinājis skotu nacionālistus izbeigt "nebeidzamās" runas par jaunu neatkarības referendumu, apgalvojot, ka vairums cilvēku vēlas redzēt Lielbritāniju pēc pandēmijas vienotāku.

Vizītē Skotijā Džonsons centās kliedēt augošo atbalstu vēl vienam neatkarības referendumam. Viņš paziņoja, ka neatkarības atbalstītājiem jau bija iespēja 2014.gadā.

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES), jaunā koronavīrusa pandēmija un valdības reakcija uz to ir saspēlējusi saites, kas satur Angliju, Velsu, Skotiju un Ziemeļīriju vienotā tautsaimniecībā.

Sabiedrības aptaujas liecina, ka vairums skotu tagad atbalstītu atdalīšanos no pārējās Lielbritānijas.

Taču Džonsons, kurš Skotijā ir ļoti nepopulārs, lika noprast, ka stingri pieturēsies pie sava lēmuma neatļaut vēl vienu referendumu.

"Es nedomāju, ka ir pareizi nemitīgi runāt par vēl vienu referendumu, kad cilvēki valstī un Skotijā, manuprāt, konkrēti vēlas cīnīties pret šo pandēmiju," sacīja Džonsons, apmeklējot laboratoriju pie Edinburgas.

"Es neredzu, ko labu dod pazušana bezjēdzīgās konstitucionālās cīņās, kad, galu galā, mums vēl pavisam nesen jau bija referendums," sacīja premjers.

"Tie paši cilvēki, kas (..) runā un runā par vēl vienu referendumu, vēl tikai pirms pāris gadiem, 2014.gadā, arī sacīja, kas tas ir notikums, kas notiek tikai reizi paaudzē," norādīja Džonsons, piebilstot, ka pie tā arī pieturēsies.

Skotijas līdere Nikola Stērdžena un Skotu Nacionālā partija (SNP) kritizēja Džonsona vizīti, apšaubot, vai tā bijusi tik ļoti nepieciešama pandēmijas laikā, kad visā valstī noteikti ierobežojumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits