Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Policija par Hitlera atdarinātāju sāka interesēties pēc tam, kad viņš sociālajos tīklos bija ievietojis bildes, kur pozē pie Hitlera dzimtā nama (attēlā)

Hitlera dzimtajā pilsētā aizturēts nacistu vadoņa atdarinātājs

Austrijā pirmdien par nacisma slavināšanu aizturēts kāds vīrietis, kurš ar savu ārējo izskatu centās atdarināt nacistiskās Vācijas vadoni Ādolfu Hitleru, pastaigājoties viņa dzimtajā pilsētā, paziņojusi policija. 25 gadus vecais Austrijas pilsonis tika aizturēts savā dzīvoklī, kas atrodas Hitlera dzimtajā pilsētā Braunavā pie Innas.

Vīrietis, kas sevi esot pieteicis kā Haraldu Hitleru, tika aizturēts atbilstoši 1947.gadā pieņemtam likumam, kas liedz popularizēt nacistisko ideoloģiju.

"Viņš acīmredzami slavināja Hitleru," aģentūrai AFP skaidroja policijas pārstāvis Dāvids Furtners.

Varas iestādes uzzināja par Hitlera līdzinieka eksistenci pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās fotoattēli, kuros viņš redzams, pozējot pie Hitlera dzimtā nama un citviet pilsētā. Vīrietim bija Hitleram raksturīgās ūsas un frizūra, un viņš bija ģērbies nacistu vadonim raksturīgā apģērbā.

Hitlera atdarinātājs, kurš aizturēšanai nepretojās, uz Braunavu pie Innas pārcēlās janvāra vidū, informēja policija.

Nacistiskās Vācijas vadoņa dzimtā pilsēta uzmanības centrā nokļuvusi arī iepriekš. Austrijas parlaments decembrī nobalsoja par Hitlera dzimtās mājas atsavināšanu. Valdība šādu soli skaidrojusi ar vēlmi novērst ēkas kļūšanu par Hitlera apbrīnotāju svētnīcu.

Savukārt ēkas īpašniece, kurai bija paredzēts izmaksāt kompensāciju, vērsusies tiesā, uzskatot, ka lēmums par ēkas atsavināšanu ir nekonstitucionāls. Tiesas spriedums šajā lietā vēl nav pasludināts.

Top komentāri

Metternichs
M
…"likumam, kas liedz popularizēt nacistisko ideoloģiju." - - - - - - - - - - - Tad jau Austrijai jābūt konsekventai un jāpārtrauc diplomātiskās attiecības ar Krieviju, jo Pūķins visu laiku popularizē krievu nacismu.
trusis nejaukais
t
Adolfs Hitlers bija harizmaatisks cilveeks. Tas ka kaadam vinjsh patiik uzreiz nenoziimee nacisma slavinaashanu..
viss čikieniekā
v
Tikmēr Krievijā tiek atjaunoti 50 miljonu slepkavas Staļina pieminekļi, bet Ķīnā 80 miljonu slepkavas Mao portreti rotā naudaszīmes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits