Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Igaunijas ārlietu ministrs Paets sarunā ar Eštoni: Kijevas snaiperus, iespējams, organizējusi jaunā valdība

Internetā nopludināts Eiropas Savienības Augstās pārstāves ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrinas Eštones un Igaunijas ārlietu ministra Urmasa Paeta telefonsarunas ieraksts, kurā ministrs pauž pieļāvumu, ka desmitiem cilvēku nošāvušo snaiperu darbību organizējuši jaunās koalīcijas, nevis pašlaik jau gāztā prezidenta Viktora Janukoviča pārstāvji. 

Igaunijas Ārlietu ministrija apstiprinājusi šīs sarunas ieraksta autentiskumu. Tomēr ārvalstu mediji norāda, ka informācija šajā sarunas ierakstā varētu būt apkopotas atsevišķas no konteksta izrautas sarunas. Paets trešdien izteicies, ka tās ierakstīšana un noplūdināšana ir nožēlojama - ieraksts esot sagrozīts ar mērķi diskreditēt Ukrainas valdību. Viņš sarunā atstāstījis Ukrainā esošo cilvēku versijas par notiekošo.

Abas amatpersonas sazvanījušās 26.februārī un Eštone vēlējusies dzirdēt Paeta viedokli pēc novērojumiem nule notikušajā vizītē Kijevā par Maidana rīkotajiem protestiem pret prezidentu Janukoviču, kuru laikā snaiperi tēmēja un šāva tieši uz likumsargiem un protestētājiem.

Paets sarunas laikā atstāstījis tikšanos ar Ukrainas pilsonisko aktīvisti Olgu Bogomoļecu, kura stāstījusi un rādījusi fotogrāfijas, ka vieni un tie paši snaiperi Maidanā šāvuši gan uz miličiem, gan uz nemierniekiem. Turklāt jaunā koalīcija netiecas rūpīgi izmeklēt un noskaidrot asiņaino apšaudes dienu apstākļus, kas savukārt rada aizdomas, ka snaiperi vis nestrādāja gāztā prezidenta Viktora Janukoviča vārdā, bet aiz viņiem stāvējis kāds no jaunās koalīcijas. Šis apstāklis daudzu acīs bojājot tās reputīciju, paudis Paets.

Eštone par šo Paeta izteikumu atzinusi, ka tas ir jāizmeklē un jānoskaidro.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar Veselības ministrijas datiem nemieros Ukrainā kopumā ir gājuši bojā vairāk nekā 90 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits