Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Itālijā veic izmeklēšanu pret avarējušā kruīzu kuģa operatorfirmu

Itālijas prokuratūras darbinieki veic izmeklēšanu pret Itālijas piekrastē avarējušā kruīzu kuģa Costa Concordia operatorfimu Costa Crociere, lai noskaidrotu tās iespējamu lomu avārijā, otrdien ziņoja laikraksts Corriere della Sera. "Darba devējs ir garants un ir atbildīgs. Mums ir jāizmeklē operatora izdarītā izvēle," sacīja Toskānas reģiona galvenais prokurors Benjamino Deida.

Izmeklētāji otrdien var nopratināt Costa Crociere galveno krīžu risinātāju Roberto Ferrarini, kurš saņēma telefonzvanus no kuģa kapteiņa Frančesko Sketino pēc kuģa uzskriešanas klintij. "Pašlaik uzmanība ir tikusi pievērsta kļūdām, kuras pieļāva kapteinis, kurš izrādījās traģiski nekompetents. Bet kurš izvēlas kapteini?" jautāja Deida.

Prokurori ir norādījuši arī uz daudzām problēmām evakuācijā no šī kuģa. "Ir fundamentālā drošības pasākumu problēma: glābšanas laivas, kuras neizdodas nolaist ūdenī, apkalpes locekļi, kas nezina, ko darīt, slikta sagatavotība ārkārtas situācijas vadīšanai, tādi bezjēdzīgi rīkojumi kā absurdais rīkojums atgriezties kajītēs," sacīja Deida.

"Notikušais apjukums parāda neiedomājamu paviršību drošības noteikumu izpildē. Tas ir jāorganizē iepriekš ar mācībām un imitācijām, un tad ārkārtas situācija var būt vadāma," piebilda prokurors.  

Kompānijas Costa  Crociere kuģis Costa Concordia ar 4229 cilvēkiem 13.janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Ir apstiprināta 15 cilvēku bojāeja, un ūdenslīdēji turpina meklēt vrakā 17 bez vēsts pazudušos.

Kuģa kapteinis Frančesko Sketino ir mājas arestā. Kapteinis un viņa pirmais palīgs Čiro Ambrozio, kas ir vienīgie aizdomās turētie izmeklēšanā, tiek apsūdzēti cilvēku nonāvēšanā, avārijas izraisīšanā un kuģa atstāšanā pirms cilvēku evakuācijas pabeigšanas. Šīs apsūdzības gan nav oficiāli izvirzītas.

Dženovā bāzētā Costa Crociere, kas ir ASV firmas Carnival Corp. meitsabiedrība, apgalvo, ka Sketino to esot maldinājis par avārijas mērogu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zelenskis: Krievija nav gatava taisnīgam mieram

Krievija un tās vadība šodien nav gatava taisnīgam mieram, un to apstiprina diktatora Vladimira Putina šīs nedēļas paziņojums, kurā viņš pieprasa Ukrainas teritorijas, svētdien sacīja Ukrainas prezi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits