Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Itālijas kompānija Eni atsāk naftas ieguvi Lībijā

Itālijas naftas un gāzes grupa "Eni", kas ir lielākais ārvalstu naftas operators Lībijā, atsākusi naftas ieguvi šajā Ziemeļāfrikas valstī pēc vairāk nekā sešu mēnešu pārtraukuma sacelšanās dēļ, kas radīja gandrīz pilnīgu naftas un gāzes nozares paralīzi, pirmdien paziņoja kompānija.

"Eni", kas strādā sadarbībā ar Lībijas valsts naftas kompāniju NOC, izplatītajā paziņojumā teikts, ka ir atsākta naftas ieguve Abuattifelas naftas laukā, kur darbi atsākti 15 urbumos, kopumā ik dienas ļaujot iegūt 31 900 barelus naftas.

Citos kompānijas urbumos darbs atsāksies tuvākajās dienās. Kompānija norāda, ka tās mērķis ir iegūt tik daudz naftas, kuras apjoms ļautu to transportēt pa cauruļvadu uz Zueitinas termināli.

"Eni", kas Lībijā darbojas jau kopš 1959.gada, augustā ar Pagaidu pārejas nacionālo padomi parakstīja vienošanos par naftas ieguves atsākšanu pēc iespējas ātrāk.

Bruņotā konflikta laikā "Eni" naftas ieguves apmēri, kas iepriekš bija vidēji 280 tūkstoši barelu dienā, nokritās līdz 50 tūkstošiem barelu dienā.

Piektdien Francijas naftas gigants "Total" paziņoja, ka atsāk naftas ieguvi platformā Lībijas piekrastē, kas bija pirmā lielākā darbu atsākšana Lībijas naftas nozarē, kopš Lībijas ilggadējā līdera Muammara Kadafi režīma krišanas.

Pirms bruņota konflikta sākuma Lībijā ik dienas ieguva 1,6 miljonus barelu jēlnaftas. Darbu šomēnes atsāka vietējā kompānija "Arabian Gulf Oil" no nemiernieku pārvaldītās austrumu pilsētas Bengazi.

Lībijā februāra vidū sākās bruņota sacelšanās pret diktatora Muammara Kadafi režīmu, un gājuši bojā vairāki tūkstoši cilvēku. Kadafi nāca pie varas apvērsumā 1969.gadā, gāžot karali Idrisu. Jau vairākas nedēļas Kadafi bēguļo, bet lielāko daļu   Lībijas  teritorijas kontrolē   nemiernieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits