Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Itālijas policija arestējusi bunkurā slēpušos mafijas bosu

Itālijas policija trešdien pazemes bunkurā Neapoles apkaimē arestējusi 16 gadus no likuma varas bēguļojušo mafijas Camorra Kazalēzi klana bosu Mikeli Cagariju, kurš no brīvībā esošajiem mafijas pārstāvjiem noziedzīgajā hierarhijā ieņēma visaugstāko stāvokli, vēsta Itālijas mediji.

Ietekmīgā un brutālā klana līderis jau ir notiesāts aizmuguriski, un viņam par slepkavībām, izspiešanu un narkotiku kontrabandu piespiesti vairāki mūža ieslodzījumi. "Jūs uzvarējāt. Valsts ir uzvarējusi," aresta brīdī sacījis Cagarija.

Viņš bija Itālijas Iekšlietu ministrijas meklēšanā izsludināto 11 visbīstamāko noziedznieku vidū. 2000.gadā tika izdots viņa starptautiskais aresta orderis.

"Camorra bosa Mikeles Cagarijas notveršana ir ļoti svarīgs rezultāts, kas Kazalēzi klanam varētu būt nāvējošs trieciens," sacīja centriski kreisās Demokrātiskās partijas parlamenta deputāte Laura Garavīni.

Pamatā Neapolē un tās apkaimē bāzētajai mafijai Camorra ir sazarots starptautisks tīkls, kura peļņa no narkotiku un viltotu preču kontrabandas, atkritumu saimniecības un būvniecības lēšama vairākos miljardos eiro.

Itālijas prokuratūra otrdien operācijā pret Kazalēzi klanu arestēja 47 cilvēkus, turklāt arī lūdza parlamenta deputātus atņemt imunitāti bijušā premjerministra Silvio Berluskoni partijas likumdevējam, lai arī viņu likumsargi varētu arestēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits