Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lielbritānija izsaukusi Argentīnas vēstnieku

Argentīnas kritiskie komentāri par Lielbritānijas lēmumu pastiprināt savu aizsardzību Folklenda salās ir pamudinājuši valdību izsaukt Argentīnas vēstnieku Londonā, lai izteiktu protestu, ceturtdien paziņojušas amatpersonas.

"Mēs stingri iebilstam pret Argentīnas prezidentes un Argentīnas vēstnieka Londonā nesenajiem paziņojumiem, tāpēc izsaucām vēstnieku, lai par tiem atskaitītos," paziņojusi Ārlietu ministrija.

Argentīnas prezidente Kristīna Kirhnere pagājušajā nedēļā, atzīmējot 33.gadadienu kopš Folklenda kara, paziņoja, ka salas atkal būs daļa no Argentīnas teritorijas.

Prezidente arī atbalsoja Argentīnas Ārlietu ministrijas iepriekš paziņoto, ka "dialogs un sarunas - nevis ieroči - ir vienīgais veids, kā atrisināt lietu".

"Ir absolūti neattaisnojami, kā arī neiedomājami palielināt iedomāto "Argentīnas draudu" rēgu kā pamatojumu Lielbritānijas militārā budžeta palielināšanai," paziņoja ministrija.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons martā paziņoja, ka Londona desmit gados plāno ieguldīt 180 miljonus mārciņu, lai stātos pretī "nepārtrauktajai iebiedēšanai" no Argentīnas puses.

Folklenda salu arhipelāgs, kuru argentīnieši dēvē par Malvinu salām, atrodas Lielbritānijas valdījumā kopš 1833.gada, taču Buenosairesa uzskata, ka briti esot okupējuši Argentīnas teritoriju.

1982.gada 2.aprīlī Argentīnas militārā hunta sarīkoja iebrukumu Folklenda salās. Lai šo teritoriju atgūtu, Lielbritānijas toreizējā premjerministre Mārgareta Tečere uz turieni nosūtīja karafloti. Bruņotais konflikts ilga 74 dienas un noslēdzās 14.jūnijā ar Argentīnas spēku kapitulāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits