Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Musulmaņi sasutuši par Vācijas ieceri cīnīties pret islāmistu ietekmi

Musulmaņu organizāciju un kreiso politiķu sašutumu izraisījusi Vācijas valdības iecerētā kampaņa, kuras mērķis ir dot pretsparu islāmistu centieniem radikalizēt islāmticīgos jauniešus, kritiķiem apgalvojot, ka tā drīzāk kalpošot sabiedrības šķelšanai.

Iekšlietu ministrija plāno trijās Vācijas pilsētās, kur starp iedzīvotājiem ir liels imigrantu īpatsvars, izvietot milzīgus melnbaltus plakātus, ar kādiem parasti ziņo par bezvēsts pazudušām personām un kuros būs attēloti musulmaņu jaunieši.

Plakātos vecāki, skolotāji un draugi aicināti vērsties konsultāciju centrā, ja tiem rodas aizdomas, ka kāds viņiem zināms jaunietis nonācis ekstrēmistu ietekmē. "Norādes liecina, ka ikviens var būt terorists vai fanātiķis," sarunā ar aģentūru AFP norādīja Sociāldemokrātiskās partijas (SPD) pārstāvis Aidans Ozoguzs, kurš nodarbojas ar integrācijas jautājumiem.

Četras musulmaņu organizācijas, tostarp tādas, kas pārstāv Vācijas turku un bosniešu kopienas, paziņojušas, ka protestējot aptur savu darbību projektā. "Jābažījas, ka plakātu kampaņa savā pašreizējā formā rada jaunas konflikta sfēras un nesasniedz savu mērķi," teikts organizāciju kopīgajā paziņojumā, norādot, ka iecerētie plakāti "sēs neuzticību".

Lai gan kampaņu, uzstādot plakātus Berlīnē, Hamburgā un Bonnā, iecerēts uzsākt tikai 21.septembrī, tos jau tagad var aplūkot internetā. "Tas ir mūsu dēls Ahmads," lasāms uz viena no plakātiem. "Mēs viņu zaudējam, jo mēs viņu vairs nepazīstam. Viņš kļūst arvien atsvešinātāks un ar katru dienu paliek arvien radikālāks."

Tajā pašā laikā iekšlietu ministrijas pārstāvis paziņojis, ka kampaņas ieceri musulmaņu organizācijas esot iepriekš apstiprinājušas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits