Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Polijas un Latvijas premjeri: Ukrainas konstitūcija nav trešo valstu darīšana

Trešajām valstīm nav jājaucas debatēs par Ukrainas jauno konstitūciju, trešdien paziņojis Polijas premjerministrs Donalds Tusks, kuram pievienojusies arī Latvijas kolēģe Laimdota Straujuma (Vienotība).

"Ukrainas jaunā konstitūcija, mūsuprāt, jāpieņem pašiem ukraiņiem, un Ukrainas konstitūcijas veids nedrīkst būt trešo valstu diskusiju jautājums," kopīgajā preses konferencē ar savu Latvijas kolēģi uzsvēra Tusks. "Esam pārliecināti, ka ne tikai Krievijas interesēs ir ar miermīlīgiem līdzekļiem mazināt spriedzi, bet piedāvāt risinājumu, kas ievērotu Ukrainas nedalāmību, kā arī absolūtu tās varasiestāžu autonomiju un suverenitāti, tostarp izstrādājot konstitūciju."

Straujuma piekrita šādam viedoklim. "Mēs atbalstām Ukrainas teritoriālo nedalāmību. Tai pašai jāpieņem lēmumi, kā attīstīties turpmāk un kāda tai būs konstitūcija. Tā ir pašas Ukrainas darīšana," norādīja Latvijas premjerministre.

Krievija apgalvo, ka vienīgais veids, kā atrisināt kaimiņvalsts krīzi, esot konstitucionālā reforma, pārveidojot Ukrainu federatīvā valstī. Turklāt Maskavas izpratnē federatīvas Ukrainas ideja ir ļoti tālejoša. Tā pieprasa, lai reģioniem dotu tiesības ne vien lemt par vietējiem jautājumiem, bet ietekmēt arī valsts ārpolitiku.

Nākamnedēļ paredzētas četrpusējas sarunas par iespējamo krīzes atrisinājumu. Tajās līdz ar Ukrainu piedalīsies Eiropas Savienība, ASV un Krievija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits