Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Stokholmā aizturētais atzinies un apmierināts par īstenoto terora aktu

39 gadus vecais Uzbekistānas pilsonis atzinies, ka sarīkojis piektdien īstenoto terora aktu, kad ar kravas auto sabrauca vairākus cilvēkus un neilgi pēc tam tika aizturēts, vēsta zviedru mediji.

Izmeklētājiem viņš paziņojis, ka ir "apmierināts ar to, ko izdarījis" un "paveicis paredzēto", vēsta laikraksts Expressen.

Vīrieša vārds esot Rakhmats Akilovs, viņš ir četru bērnu tēvs, kurš strādājis celtniecībā, vēstīja Expressen un Aftonbladet.

Likumsargiem zināms, ka 39 gadus vecais Uzbekistānas pilsonis izrādījis interesi par teroristisko organizāciju Islāma valsts, taču pašlaik neesot norāžu par viņa saistību ar to. Pēdējā gada laikā viņš bēguļojis, jo pērn noraidīta viņa prasība iegūt uzturēšanās atļauju Zviedrijā. Līdz ar to viņam bija jāpamet valsts, ko viņš neizdarīja, līdz ar to tika izsludināts meklēšanā.

Stokholmā piektdien piedzīvotajā terora aktā bojā gājušo vidū ir divi zviedri, ieskaitot 11 gadus vecu meiteni, kā arī Beļģijas un Lielbritānijas pilsoņi, atsaucoties uz policiju, vēsta  The Local.

Tāpat kļuvis zināms, ka par līdzdalību terora akta sarīkošanā aizturēts vēl viens aizdomās turamais. Viņš ar tiesas lēmumu apcietināts, vēsta AFP.

Jau vēstīts, ka piektdien Stokholmā kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriecās kravas automašīna, nogalinot četrus un ievainojot 15 cilvēkus, tostarp divus bērnus.

Zviedrijas Drošības policija Säpo atzinusi, ka tas bijis apzināti sarīkots uzbrukums. Aizturēts uzbrucējs - 39 gadus vecs Uzbekistānas pilsonis.

Svētdien Stokholmā tūkstošiem cilvēku piemin traģēdijas upurus.

Neviena organizācija atbildību par uzbrukumu līdz šim nav uzņēmusies.

Mainīts virsraksts, papildināta visa ziņa

Top komentāri

F
F
Eiropai vajadzētu atjaunot nāvessodu. Teroristiem. Trakus suņus taču arī nošauj, vai ne.
Viedoklis
V
Acīm redzot kadrs redzot, ka visas izredzes palikt valstī ir zudušas, nolēma apzināti veikt publisku slaktiņu, lai varbūt tā kā Norvēģu Breivīks varētu salīdzinājumā ar uzbeku mītnes zemes apstākļiem atpūsties kūrortā uz kādiem padsmit gadiem, spēlējot videospēles, skatoties televizorus, apmeklējot trenažiera zāli, veicot āra pastaigas dziļdomīgās sarunās ar psihologiem! Un tas viss pa brīvu!!! Par šitādiem vajadzētu publiski izziņot un noslēgt apmaksātu sadarbību ar Krieviju par pakalpojumu "turēšana ieslodzījumā". Tad fiksi vien zustu interese pret šādām aktivitātēm un tas novērstu lielāko daļu nākamo slaktiņu. Savukārt izcili lielu upuru gadījumā ir jāpiemēro nāvessods, bet pret islāmticīgiem varētu būt iedarbīgi, ka obligātais aksesuārs pirms došanās "uz paradīzes dārziem pie nevainīgo jaunavu pulkiem" ir ietērpšana nešķīstas cūkas ādā ar visu šņukuri, kas atbilstoši tradīcijām ļauj nonākt tikai "piķa katlā" vai turpināt "nākošās iemiesošanās" atbilstoši ietērpam!
maksis
m
Cerams, ka velkamisti arī lepni un apmierināti, kā Viņķele "Preses klubā" http://play24.lv/video/8404/preses-kluba-viesos-edgars-kramins-ilze-vinkele-ansis-bogustovs
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits