Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Tusku pratinās par slepenu vienošanos starp Polijas un Krievijas izlūkdienestiem

Polijas prokuratūra izsaukusi nopratināšanai tikko amatā pārvēlēto Eiropadomes prezidentu Donaldu Tusku, ziņo Polijas Radio.

Kā vēsta tīmekļa ziņu vietne niezalezna.pl, Tuskam otrdien jāierodas prokuratūrā, lai sniegtu liecības lietā par slepenu vienošanos starp Krievijas un Polijas izlūkdienestiem.

Laikraksts Gazeta Polska Codziennie decembrī ziņoja, ka bijušajam Polijas Militārās pretizlūkošanas dienesta (SKW) priekšniekam ģenerālim Janušam Nosekam, kā arī viņa pēctecim Pjotram Pitelam izvirzītas apsūdzības par dienesta pilnvaru pārkāpšanu nolūkā gūt personīgu labumu.

Laikraksts vēstīja, ka SKW 2010.gada aprīlī noslēdzis vienošanos ar Krievijas Federālo Drošības dienestu (FDD) par sadarbību pret abām valstīm vērstu draudu novēršanā.

Šī vienošanās tika noslēgta uzreiz pēc Smoļenskas aviokatastrofas, kurā gāja bojā toreizējais Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un daudzas citas augstākās Polijas amatpersonas.

Laikraksts uzsvēra, ka FDD acīs šādi draudi ir gan ASV, gan NATO militārās operācijas.

Savukārt avīze Gazeta Polska Codziennie norāda, ka izmeklētāji pārbauda gan FDD virsnieku viesošanos SKW galvenajā mītnē, gan Noseka un Pitela oficiālās vizītes Krievijā.

Laikraksts vēsta, ka saskaņā ar liecinieku teikto FDD virsnieki varējuši brīvi pārvietoties pa SKW telpām, bet viņu automašīnas neesot tikušas pārbaudītas.

Tikmēr Krievijā SKW virsnieki atradušies pastāvīgā uzraudzībā.

Top komentāri

Nu jā !
N
Tusks AIZLAIDĀS, un viņu pārvēlot, pēkšņi uzradās kompromāts, un pēkšņi ''kaut kas nav kārtībā''. Bezmaz, it kā PiS NUPAT ir nākusi pie varas, bezmaz, ES valdi kremlī ievēl. Toties, kā parasti, VISS ir kārtībā Doņeckā, Krimā, Čečenijā, Sīrijā, Afganistānā - visur, kur krievs savu degunu bāž.
Zoja
Z
J ata ir patiesiba, kas ir saja raksta uzrakstits, tad, protams, ka ir javeic pamatigo izmeklesana bijuso Polija spolitku darbiba, ja kas, tad ari bij apat ieraksti, ka Polijas Arlietu ministris, JSikorskis nosauca ASV politkus par sukatajiem un ka vins izstradaja kaut kadu planu par Ukrainas nodosanu Krievijas verdzibai. Polijas sodienas vadibai ir pieja pilnigi visiem valsts dokumentiem, ludzu, uzaciet pilnigu izmeklesanu un dokumentu izpeti, un sniedziet informaciju Polijas pilsoniem un ES pilsoniem par bijuso Polija politku noziegumiem, slepenajam norunam ar krievu cekistiem.
Ar Tusku
A
tur kaut kas nav kārtībā. Amats EU, iespējams, ir viņa patvērums no ņemšanas pie dziesmas pašā Polijā. Turklāt, viņš laikam "aizlaidās" no Polijas tad, kad Polijā mainījās valdošā partija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits