Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Ungārija uzlikusi veto NATO-Ukrainas komisijas sēdei

Ungārija uzlikusi veto 6.decembrī paredzētajai NATO-Ukrainas komisijas sēdei ārlietu ministru līmenī, kā iemeslu minot Ukrainas pieņemto likumu par izglītību.

Kā pavēstīja Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto, līdz septembrim Ungārija bija pats aktīvākais Kijevas integrācijas centienu atbalstītājs, taču likumu par izglītību nevar atstāt bez atbildes.

Pēc viņa teiktā, Budapeštas lēmumu neizdosies apiet, jo komisijas sasaukšanai nepieciešama vienbalsīga visu alianses dalībvalstu piekrišana.

NATO-Ukrainas komisija tika izveidota 1997.gadā un tā pārskata sadarbību programmas Partnerattiecības mieram ietvaros, kā arī militārajā jomā.

Ungārija jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tā "bloķēs un boikotēs" visus mēģinājumus tuvināt Ukrainu Eiropas Savienībai (ES), ja vien Kijeva negrozīs jauno izglītības likumu, kas sašaurina iespējas mācīties kādā citā valodā, izņemot ukraiņu.

Ukrainā dzīvo aptuveni 150 000 cilvēku liela ungāru minoritāte un līdz šim pastāvējušas daudzas ungāru skolas.

Taču jaunais Ukrainas izglītības likums paredz, ka galvenajai mācību valodai turpmāk skolās jābūt ukraiņu valodai.

Top komentāri

piekrītu
p
Pilnīgi pareizi. Ukrainas, manuprāt, greizo pusvalsti (jo puse tautas un teritorijas Kijevas, manuprāt, jeņķu marionešu režīmu neatzīst), kurā ko grib, to dara bruņotas bandas, nav ko integrēt nekur.
Kims
K
Vai Unagarija ir zidu, ciganu...skolas??? Ungarija uzvedas ka Krievijas satelits, bet nekas, gan jau ungarus izdirsinas, jo dzive nebeidzas ridien... Lau tikai Ukrainas vadiba neatkapjas no pienemta valodas likuma, jo ir taisniba 100% Ukrianas pienemtaja likuma, valsti, kura ir dominejosais vairakus ir valstsvaloda ka valsts valoda. Tikai Latvijas debilie prezidenti, minstri, ieredni, deputati 27. gadus ir mizusis savas cibas, izlaupijusi Latvijas valsti un veikusi genocidu pret latvieus tautu, bet nav spejusi ieviest latvija svalsts skolas, bernu darzos apmacibas latvijas valsts valoda- latvieus valoda, kaut gan Latvija valsts valoda ir latvieus valoda. Ukrainu tautai slava un gods! Tikai nepiekapties un nepadoties kaut kadiem smirdigiem nacistiem ungariem. Iespejams ka ungari ir uzpirkti ar kremla naudu.
Timka
T
Ungarija arlietu ministris ir idots, debils kretins. Ir tacu smiekligi, ka Ukriana valdodas likums butu japaklauj 150 000 niecigajam ungaru sakitam, ja Ukraina dzivo 40 milijoni iedzivotaj. Zel ka 1964, gada si ungara, it ka arlietu mizeja, vecakus krievi nenoslepkavoja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits