Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vācijā degvielas cenu kontrolēšanai izveidota īpaša "benzīna policija"

Vācijas ministru kabinets saskaņojis „benzīna policijas” – iestādes, kura kontrolēs degvielas cenas, izveidi, vēsta žurnāls Focus. Degvielas uzpildes staciju īpašniekiem turpmāk nāksies atskaitīties šai iestādei par katru degvielas cenas paaugstināšanu un pazemināšanu, skaidrojot izmaiņu cēloni. Bez tam viņiem nāksies obligāti sniegt informāciju par to, no kā un pa kādām cenām iepirkta degviela.

Izmantojot šādi iegūto informāciju varas iestādes cer noskaidrot, kas manipulē ar degvielas cenām, žurnālam paskaidrojis Vācijas ekonomikas ministrs Filips Reslers (Philipp Roesler). Lēmums par „benzīna policijas” izveidi ticis pieņemts tieši rekordlielos ātrumos augošo degvielas cenu dēļ.

Jāpiebilst, ka aprīļa sākumā Vācijas antimonopolisti sāka izmeklēšanu pret piecām kompānijām – lielākajām DUS īpašniecēm valstī. Firmas BP/Aral, Esso, Jet, Shell un Total tiek turētas aizdomās, ka slepeni panākušas cenu vienošanos.

Naftas kompānijas, bet kopā ar tām arī neatkarīgie DUS operatori kategoriski iebilst pret „benzīna policijas” izveidi, norādot, ka tā radīs pārmērīgu birokrātiju. Tāpat degvielas ražotāji un tirgotāji aicina neuzskatīt viņus par vienīgajiem izveidojušās situācijas vaininiekiem.

Jāpiebilst, ka Focus norāda – autobraucēju klubs Auto Club Europa uzskata, ka jaunā resora izveide neuzlabos situāciju. Pēc kluba biedru domām, jautājums par degvielas cenām tiek izmantots politiķu, nevis patērētāju interesēs, un Vācijas valdošā koalīcija šādi mēģina piesaistīt vēlētājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits