Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vairāku Eiropas valstu galvaspilsētas brīdinātas par iespējamiem uzbrukuma draudiem gada nogalē

Viņš atteicies atbildēt uz jautājumu, uz kurām citām Eiropas valstu galvaspilsētām brīdinājums attiecas.
Austrijas galvaspilsētā Vīnē policija saņēmusi brīdinājumus par iespējamiem apšaudes vai spridzināšanas draudiem laikā no Ziemassvētkiem līdz gadumijai, vēsta britu medijs The Guardian.

Draudi attiecoties uz vairāku Eiropas valstu galvaspilsētām, taču Vīnes policija norādījusi, ka neesot precizēti nekādi mērķi, tāpēc iestādes pašlaik neatceļ ieplānotos pasākumus. Tiesa, drošības apsvērumu dēļ pastiprināta apsardze un citi drošības pasākumi pasākumos un vietās, kur pulcējas daudzi cilvēki, tostarp transporta mezglos. Īpaša uzmanība tiekot pievērsta arī koferiem un saiņiem.

Austrijas policija paziņojumā par šiem brīdinājumiem arī izteikusies, ka esot saņemtas norādes uz iespējamajiem uzbrucējiem, taču izmeklēšana šajā jautājumā neesot atklājusi konkrētus rezultātus.

"Mēs nezinām, vai šī personas patiesībā eksistē, vai arī tās ir [neīstas] norādes, kas nav konkrētu personu vārdi. Mums nav pierādījumu, ka šīs personas atrastos Vīnē vai pat Eiropā," izteicies Vīnes policijas runasvīrs Kristofs Polcls.

Vīnes policiju un vēl vairāku pilsētu drošības struktūras brīdinājis kāds "draudzīgs" izmeklēšanas dienests, raksta Reuters. Policija aicinājusi austriešus būs saprotošiem par pastiprinātiem drošības pasākumiem.

Savukārt Vācijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis pašlaik atturējies no komentāriem izmeklēšanas darbību dēļ.

"Vācija ir cīņā pret džihādistu teroristiem," viņš teicis un piebildis, ka Vācija pēc nesenajiem Parīzes teroraktiem ir ieviesusi visstingrākos drošības pasākumus.

Īpaša uzmanība drošībai pievērsta pēc teroraktiem Parīzē, kur 13.novembrī uzbrukumos vienlaicīgi vairākās vietās gāja bojā 130 cilvēki. Neilgi pēc tam Beļģijas galvaspilsētā Briselē uz vairākām dienām izsludināja visaugstāko terorisma draudu līmeni, kas daļēji paralizēja lielpilsētas dzīvi un lika ielās izbraukt lielam militārtehnikas daudzumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits