Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zviedrijas galvenais epidemiologs: Cīņai ar Covid-19 tagad izvēlētos citu pieeju

Zviedrijas galvenais epidemiologs Anderss Tegnells trešdien atzinis, ka valsts reakcija uz jaunā koronavīrusa izplatīšanos varējusi būt labāka.

Taču viņš aizstāvēja lēmumu neieviest stingrus ierobežojumus, kādi tika izsludināti citās valstīs.

Tegnells intervijā Zviedrijas radio sacīja, ka gadījumā, ja Zviedriju tagad piemeklētu šāda slimība, tad Zviedrija, ņemot vērā pieejamās zināšanas, visticamāk, izvēlētos pieeju, kas būtu kaut kas pa vidu starp tās īstenoto un pārējās pasaules pieeju.

Zviedrijā līdz šim inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 38 589 cilvēkiem, no kuriem 4468 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Saslimušo un mirušo skaits Zviedrijā ir daudz lielāks nekā kaimiņu valstīs, un Tegnells sacīja, ka tas noteikti ir pārāk liels. Tomēr viņš uzsvēra, ka vēl nav drošs, kuri papildus pasākumi būtu varējuši to novērst.

"Būtu labi zināt precīzāk, ko vajadzētu slēgt, lai labāk novērstu inficēšanās izplatīšanos," sacīja Tegnells.

Zviedriju līdzīgi kā daudzas citas valstis visā pasaulē skāris jaunais koronavīruss, taču atšķirībā no citām Ziemeļvalstīm un pārējās Eiropas, Zviedrija nav īstenojusi ārkārtējus pārvietošanās ierobežojumus.

Tā vietā Stokholma aicinājusi pilsoņus uzņemties atbildību un ievērot sociālās distancēšanās vadlīnijas. Tiesa, ieviesti arī daži ierobežojumi, piemēram, aizliegts pulcēties vienkopus vairāk nekā 50 personām un apmeklēt veco ļaužu aprūpes namus.

Taču bērni līdz 16 gadu vecumam turpina doties uz skolu, kafejnīcas, bāri un restorāni ir atvērti un uzņēmumi turpina darbu.

Zviedrijas līderi turas pie uzskata, ka šie pasākumi paredzēti ilgam laikam, uzsverot, ka cīņa pret jauno koronavīrusu ir maratons, nevis sprints.

Top komentāri

hmmm
h
Es šo cilvēku nenosodu, neviens jau īsti nezināja kā ir pareizi un uz doto brīdi, nevien joprojām īsti nezin kā patiesība būtu jādara - gudrinieki radīsies tikai dažus gadus pēctam, kuri ar pēczināšanām gudri rakstīs doktoru disertācijas. Galu galā nav nekāds kauns būt Grētai Tūnbergai, ar nosacījumu, ka tu turpini mācīties, analizēt un ja nepieciešams - atzīt savas kļūdas. Tas atšķir totalitāro režīmu no demokrātijas.
Zintis
Z
Jāņem vērā, ka puse noirušajiem ir no pansionātiem. Tāpat Zviedrijā ir daudz tumšādaino - somāļu, kas statistiski mirst 4x vairāk no c19, tikai dēļ D vitamīna deficīta. Baltkrievija un Japāna arī ir gandrīz bez ierobežojumiem un ar ļoti labiem rezultātiem...
Krējums Saldais
K
Zviedri izdarīja visu pareizi. Grūti ir izturēt, kad visā pasaulē nomarketēta Covidohistērija un zombētās folijgalvas tic, ka markes maska aizsargā no vīrusa un kad pie Coronas mirušajiem pieskaita gandrīz visus, kas miruši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits