Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Euronews pakļaujas Krievijas cenzūrai

Televīzijas kanāls Euronews nekavējoties reaģējis uz Krievijas Ārlietu ministrijas "sašutumu" par telekanāla Facebook profila lapā ievietoto fotogrāfiju, kurā redzams Ukrainas karoga krāsās izkrāsotais Bulgārijas piemineklis padomju "atbrīvotājiem", un Maskavai nepatīkamo attēlu aizvācis

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā naktī uz svētdienu Ukrainas karoga krāsās tika izkrāsots viens no padomju "atbrīvotāju" pieminekļa karavīriem, kā arī karavīru grupas nestais karogs. Uz pieminekļa arī parādījās uzraksti "Slava Ukrainai" un "Kaputin".

Krievijas Ārlietu ministrija jau pirmdien pieprasīja Bulgārijai izmeklēt šo incidentu. Savukārt naktī uz otrdienu telekanāls Euronwews izkrāsotā pieminekļa fotoattēlu bija ievietojis savas Facebook lapas profila attēla sadaļā.

"Tā šobrīd izskatās telekanāla Euronews profils. Mūsu reakcija - tas ir pāri robežai. Svarīga ir jūsu reakcija," teikts paziņojumā, kas Krievijas Ārlietu ministrijas Facebook lapā ievietots naktī uz otrdienu.

Pēc kāda laika Sofijas pieminekļa fotogrāfija telekanāla Facebook lapas profilā tika aizstāta ar citu attēlu.

"Publicējot mūsu [Facebook profila] sienā Sofijas akcijas instalācijas attēlu, mēs nekādā ziņā negribējām paust atbalstu vieniem vai citiem spēkiem Ukrainā un vēl jo mazāk - vandalisma aktam. Tā vienkārši ir fotogrāfija, kas atspoguļo notikumus apkārtēja pasaulē, tā ir viena no pretrunīgākajām un visvairāk apspriestākajām pēdējo dienu fotogrāfijām," teikts telekanāla paziņojumā.

"Līdzās tam mēs redzam, ka šī attēla publicēšana uz mūs [Facebook profila] "vāka" ir nepareizi saprasta kā programmas paziņojums un pretēji mūsu gribai ir aizvainojusi daudzus skatītājus. Tāpēc mēs noņemam to, tomēr vienlaikus nepieņemam apsūdzības par kara veterānu piemiņas aizvainošanu," teikts paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits