Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Antiislāmiskās filmas dēļ Krievija varētu bloķēt piekļuvi YouTube

Saskaņā ar jauno likumu, kas spēkā stāsies 1.novembrī, protestus izraisījušās antiislāmiskās filmas dēļ Krievija varētu bloķēt piekļuvi tīmekļa videotēkai YouTube, otrdien atzina Krievijas komunikāciju ministrs Nikolajs Ņikiforovs.

"Izklausās pēc joka, taču šī video dēļ (..) visā Krievijā varētu tikt bloķēts YouTube," tviterī rakstīja ministrs. Jaunais likums radīts ar mērķis pasargāt pusaudžus no ekstrēmistiska un cita veida bīstama satura internetā, un tas ļauj valdībai vienas lapas satura dēļ bloķēt visu tīmekļa vietni.

Šis likums Krievijā izraisīja plašus protestus - meklēšanas vietne Yandex pirmajā lapā bija izvietojusi melnu "cenzūras" lenti, savukārt Vikipēdijas krievu valodas versija uz dienu nebija pieejama. Lai gan sākotnēji pats Ņikiforovs bija pret šo likumprojektu, viņš vēlāk mainīja savas domas, no saraksta, kurā uzskaitīti priekšnoteikumi vietnes aizliegšanai, izsvītrojot vairākus punktus.

Krievijas federālā prokuratūra pirmdien pavēstīja, ka lūgs tiesu iekļaut skandalozo ASV tapušo filmu Innocence of Muslims (Musulmaņu nevainība) ekstrēmistisko materiālu sarakstā. Savukārt Krievijas mediju uzraugs pirmdien mudināja interneta operatorus bloķēt piekļuvi šai filmai, iekams tiesa nebūs pieņēmusi lēmumu šajā jautājumā.

Mazbudžeta filmā Musulmaņu nevainība, kuras producenti esot neliela ekstrēmu kristiešu grupa, musulmaņi attēloti kā amorāli un vardarbīgi ļaudis. Tajā izsmiets pravietis Muhameds un skartas pedofilijas un homoseksualitātes tēmas. Pravietis attēlots guļam ar sievietēm, viņš izsakās par bērnu slepkavošanu un ēzeli dēvē par "musulmaņu pirmo dzīvnieku". Kopš 11.septembra protesti pret filmu notikuši vismaz 20 valstīs, un tajos dzīvību zaudējuši ap 30 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti ievainoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits