Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Ārlietu komisijas pārstāvis Konstantīns Kosačevs pauž bažas par iespējamo Rietumu ietekmi

Krievijā satraucas par Rietumvalstu mēģinājumiem ietekmēt vēlēšanas

Krievijas parlamentā pavīdējusi ideja izveidot komisiju, kas sekotu, lai Rietumuvalstis neiejauktos 2018. gadā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, ziņo portāls The Moscow Times.

Krievijai pēdējos gados pārmests, ka tā ar hakeru palīdzību ir iejaukusies gan ASV, gan citu valstu vēlēšanās, tāpēc, iespējams, tā, netieši dodot pretsparu, piedāvā veidot komisiju, kuras uzdevums būšot kavēt Rietumu iejaukšanos Krievijas vēlēšanās.

Ārlietu komisijas pārstāvis Konstantīns Kosačevs norādījis, ka ASV un tās sabiedrotās valstis no NATO ir atbildīgas par sistemātiskiem mēģinājumiem ietekmēt Krievijas politiku. "Nav šaubu, ka, tuvojoties prezidenta vēlēšanām nākamā gada martā, mēs piedzīvosim aktīvus un konstantus mēģinājumus ietekmēt vēlēšanu rezultātus," viņš sacījis aģentūrai Interfax, "Mēs gribētu redzēt pastāvīgu komisiju, kas uzraudzītu šos mēģinājis un uzlabotu šī brīža likumdošanu."

Vēlēšanas notiks 2018.gada martā. Šī brīža prezidents Vladimirs Putins vēl nav oficiāli paziņojis, vai grasās tajās startēt. 

Jāatgādina gan, ka tajās vēlēšanās, kurās kandidējis Putins, viņa pozīcijas neviens nav apdraudējis - 2000. gadā, kad Putins kļuva par prezidentu uz savu pirmo termiņu, viņš tuvāko konkurentu Genādiju Žuganovu apsteidza par vairāk nekā 20%, bet 2008. gadā oficiāli publiskotie rezultāti liecināja, ka par Putinu balsojuši 71,9%. 2012. gadā atbalsts nedaudz sarucis, taču aizvien bija virs 60%. Tāpat Krievijā notiekošās vēlēšanas allaž tikušas apšaubītas, norādot gan uz masveida mediju kampaņu par labu Putinam, gan uz vēlēšanu laikā notikušiem pārkāpumiem.

Maijā žurnāls SestDiena aplūkoja arī Kremļa atbalstīto hakeru centienus ietekmēt Francijas prezidenta vēlēšanu iznākumu, šoreiz bez panākumiem un nespējot novērst Emanuela Makrona nonākšanu augstajā amatā.

 

Top komentāri

reptilis-k.vācietis
r
Vai negodīgas vēlēšanas kāds var ietekmēt izņemot negodīgo vēlēšanu rīkotājus???
reptilis
r
Krievijā ir vēlēšanas?:))))...ta tur vairāk par trim cilvēkiem uz ielas pat savākties nedrīkst....,jo tad jau tas ir neatļauts mītiņš vai demonstrācija:)))
Katrs
K
kas ir redzējis "čurova zāģi", būs izmisumā, mēģinādams saprast, ko tur vēl varētu arī "ietekmēt". http://www.echo.msk.ru/files/733535.jpg
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits