Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Lavrovs: Krievija nekad nespiedīs Asadu atkāpties

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien atkārtoti norādīja, ka Maskava nespiedīs Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu atkāpties, jo šāda rīcība būtu pretrunā ar Krievijas politiku un jebkurā gadījumā būtu veltīga. "Ne jau mums izlemt, kurš vadīs Sīriju. Tas jāizlemj sīriešiem," intervijā BBC norādīja Lavrovs.

Jautāts, vai pastāv iespēja, ka Krievija varētu mudināt Asadu atkāpties, Lavrovs atbildēja: "Protams, nē". "Jūs zināt, ka mēs neesam iesaistījušies režīma maiņas spēlē. Mēs esam pret jaukšanos iekšējos konfliktos. Tā ir mūsu pozīcija, kam nevienu nevajadzētu pārsteigt," atzīmēja ministrs.

Viņš norādīja, ka Asada aiziešanu nevajadzētu izvirzīt par priekšnoteikumu sarunām konflikta pārtraukšanai, jo maz ticams, ka tas notiks. "Viņš neaizies, to mēs skaidri zinām, - visi, kas kontaktējas ar viņu, zina, ka viņš neblefo," norādīja Lavrovs. "Mēs esam bijuši pret jebkādiem priekšnosacījumiem vardarbības pārtraukšanai un dialoga sākšanai, jo mēs ticam, ka augstākā prioritāte ir dzīvību glābšana," uzsvēra Lavrovs.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. ANO lēš, ka konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku, bet bēgļu gaitās devušies miljons sīriešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits