Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Navaļnijs pēc uzbrukuma daļēji zaudējis redzi vienā acī

Kremļa opozicionāra Alekseja Navaļnija atbalstītāji necer uz Maskavas policijas aktīvu rīcību, lai izmeklētu, kurš 27.aprīlī Navaļnijam sejā ielēja briljantzaļo šķīdumu, kā rezultātā Navaļnijs guva acs ķīmisko apdegumu, zaudējot 80% redzes spējas. Opozīcijas aktīvisti paziņojuši, ka noskaidrojuši divu uzbrucēju identitāti, vēsta The Moscow Times.

Svētdien video, kurā fiksēts uzbrukums, pārraidīja prokremliskais telekanāls Ren-TV. Pēc visa spriežot, filmētājs bija notikušā līdzzinātājs, jo bija sagatavojies nofilmēt uzbrukumu. Telekanāla pārraidītajā video uzbrucēja un viņa līdzzinātāja sejas ir aizklātas.

"Ārste joprojām ir pārliecināta, ka tas nevarēja būt vienkārši briljantzaļais šķīdums. Tur pavisam noteikti bija briljantzaļā šķīduma sajaukums ar citu kodīgu šķidrumu. Šobrīd acs ir zaudējusi 80% redzes," viņš paziņoja.

Pirmdien Navaļnija atbalstītājs Eižens Brizgaļins atklāja, ka Ren-TV tīmekļa vietnē pieejamas vēl trīs video versijas, turklāt vienā uzbrucējam blakus stāvošās personas seja nav aizklāta. Ar blogeru palīdzību noskaidrots, ka minētais vīrietis ir kāds Aleksejs Kulakovs, radikālās prokremliskās kustības SERB biedrs. Laikraksts Novaya Gazeta sazinājās ar Kulakovu, kurš sākotnēji noliedza, ka video būtu redzams viņš, taču vēlāk atzinās, ka bijis klāt incidenta brīdī, kaut uzsvēra, ka neesot zinājis par plāniem Navaļnijam sejā ieliet briljantzaļo šķīdumu. Kulakovs pēc notikušā esot uzbrukumu nosodījis.

"Goda vārds, es tur atrados tikai tāpēc, lai filmētu video. Man piezvanīja un teica, ka kaut kas minētajā vietā notiks. Tagad nevaru uzreiz pateikt, kurš zvanīja, man jāpaskatās telefonā. Tad, kad redzēju, kas notika... es nosodu šo rīcību," pauda Kulakovs, kurš norāda, ka nekad neesot uzbrucis opozīcijas aktīvistiem. 

Izskanējušas spekulācijas, ka pats uzbrucējs ir tās pašas kustības SERB aktīvists Aleksandrs Petrunko, kurš jau iepriekš uzbrucis Navaļnijam, piemēram, 2016.gada janvārī iesmērējot viņa sejā pīrāgu šajā pašā vietā - pie Korupcijas apkarošanas fonda biroja. Viens no SERB līderiem Goša Tarasevičs radiostacijai Govorit Moskva noraidīja, ka uzbrukumu nevarētu būt veicis Petrenko, jo "viņš jau kādu laiku dzīvo Krimā". Tarasevičš uzskata, ka notikušo inscenējis pats Navaļnijs.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka aizvadītajā ceturtdienā opozicionāram Aleksejam Navaļnijam sejā ieliets briljantzaļais šķīdums, kā rezultātā viņam traumēta acs.

"Iešķieda sejā briljantzaļo šķīdumu, man iznākot no biroja. Nepatīkami, jo trāpīja tā, ka tagad man visa labā acs ir zaļa. Gan zīlīte, gan radzene," Navaļnijs paziņoja vietnē Twitter.

Mediķi Navaļnijam konstatējuši labās acs ķīmisko apdegumu.

pievienota 3.rindkopa, mainīts virsraksts

Top komentāri

Dzīvoju Talsos
D
Kā jums liekas, kuri Krivijā ir vairākumā - normālie cilvēki vai debīlie?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kijiva: Krievi sāk izjust "šāviņu badu"

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģener...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits